מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותבשר אדום מעלה סיכון לשבץ

בשר אדום מעלה סיכון לשבץ

מחקר ענק מצא כי אם תאכלו כל יום מנה של בשר אדום, אתם תעלו את הסיכון שלכם לשבץ ב- 11% עד 13%


בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי אך לא לשבץ דימומי (צילום: Shutterstock)
בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי אך לא לשבץ דימומי (צילום: Shutterstock)

 

אכילת בשר אדום – כולל בקר, חזיר, טלה, נקניקיות ונקניקים – מעלה את הסיכון לשבץ. כך מצא מחקר-על חדש שפורסם בכתב העת Stroke.

 

החוקרים הפולנים מאוניברסיטת Warsaw בחנו את המחקרים הקודמים שבדקו את הקשר בין בשר אדום לשבץ ומצאו 6 מחקרים בנושא, שכללו יחד כמעט 330,000 משתתפים ו-10,630 מקרי שבץ.

 

בניתוח הנתונים הותאמו גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, משקל, צריכת אלכוהול, עישון, פעילות גופנית, יתר לחץ דם, צריכת קלוריות וצריכת פירות וירקות.

 

נמצא כי אכילת מנה של בשר אדום בכל יום נקשרה לעליה בסיכון לשבץ של 11% כשמדובר בבשר טרי ו-13% כשמדובר בבשר מעובד. ככל שהמינון עלה - כך גם הסיכון. 

 

כשהחוקרים בחנו את הסיכון לסוגים השונים של שבץ, הם מצאו כי בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי - שבץ הנגרם בשל חסימה של כלי דם מוחי, אך לא מצאו קשר בין צריכת בשר אדום לשבץ דימומי - שבץ הנגרם בעקבות קרע של כלי דם מוחי.

 

 

במה כדאי להחליף את הבשר כדי להפחית סיכון לשבץ?

 

Stroke 2012; DOI: 10.1161/STROKEAHA.112.663286