אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
בשר אדום מעלה סיכון לשבץ
מחקר ענק מצא כי אם תאכלו כל יום מנה של בשר אדום, אתם תעלו את הסיכון שלכם לשבץ ב- 11% עד 13%
אכילת בשר אדום – כולל בקר, חזיר, טלה, נקניקיות ונקניקים – מעלה את הסיכון לשבץ. כך מצא מחקר-על חדש שפורסם בכתב העת Stroke.
החוקרים הפולנים מאוניברסיטת Warsaw בחנו את המחקרים הקודמים שבדקו את הקשר בין בשר אדום לשבץ ומצאו 6 מחקרים בנושא, שכללו יחד כמעט 330,000 משתתפים ו-10,630 מקרי שבץ.
בניתוח הנתונים הותאמו גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, משקל, צריכת אלכוהול, עישון, פעילות גופנית, יתר לחץ דם, צריכת קלוריות וצריכת פירות וירקות.
נמצא כי אכילת מנה של בשר אדום בכל יום נקשרה לעליה בסיכון לשבץ של 11% כשמדובר בבשר טרי ו-13% כשמדובר בבשר מעובד. ככל שהמינון עלה - כך גם הסיכון.
כשהחוקרים בחנו את הסיכון לסוגים השונים של שבץ, הם מצאו כי בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי - שבץ הנגרם בשל חסימה של כלי דם מוחי, אך לא מצאו קשר בין צריכת בשר אדום לשבץ דימומי - שבץ הנגרם בעקבות קרע של כלי דם מוחי.
במה כדאי להחליף את הבשר כדי להפחית סיכון לשבץ?