אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
בשר אדום מעלה סיכון לשבץ
החלפת מנה יומית של בשר אדום במקורות חלבון אחרים כמו עוף, אגוזים או דגים תפחית את הסיכון לשבץ
חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בדקו אם קיים קשר בין מקורות החלבון בתזונה לסיכון לשבץ בקרב יותר מ-127,000 נשים וגברים שהיו במעקב במשך למעלה מ-20 שנה. הם מצאו שהחלפת בשר אדום במקורות חלבון אחרים כמו עוף, דגים ואגוזים מפחיתה את הסיכון לאירוע מוחי.
כל המשתתפים במחקר היו ללא רקע של סרטן, סוכרת או מחלת לב כלילית בתחילת המחקר. במהלך המחקר הם מילאו בקביעות שאלונים מפורטים לגבי התזונה שלהם.
בתקופת המעקב נצפו למעלה מ 4,000 מקרי שבץ באוכלוסיית המחקר. לאחר ניתוח של כל הגורמים, בהם גורמי סיכון לשבץ, נמצא כי צריכת בשר אדום מעלה סיכון לשבץ, בעוד שצריכת עוף מורידה סיכון לשבץ.
במודל שנבנה על ידי החוקרים נמצא כי החלפת מנה יומית אחת של בשר אדום במנה של עוף הורידה את הסיכון לשבץ ב- 27%. החלפה של מנת הבשר באגוזים או דגים הורידה את הסיכון לשבץ ב-17%, בעוד שהחלפה במוצרי חלב דל שומן הורידה את הסיכון ב-10%. החלפת מנת הבשר אדום בביצים או קטניות לא נמצאה כיעילה בהורדת הסיכון לשבץ.
המחקר שפורסם בכתב העת STROKE הוא מחקר רב משתתפים עם תקופת מעקב ארוכה, ולכן תוצאותיו מספקות מידע רב ערך. נראה כי להחלפה של בשר אדום במוצרים אחרים, עשירים בחלבון, פוטנציאל להוריד באופן ניכר את הסיכון לשבץ.
מחקר נוסף שפורסם בשנה שעברה מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי ביותר מ- 20%.
ד"ר דינה ראלט PhD
וגם כדאי לזכור כי ברזל אפשר לקבל גם מירקות ירוקים ומקטניות.