מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותבשר אדום מעלה סיכון לשבץ

בשר אדום מעלה סיכון לשבץ

החלפת מנה יומית של בשר אדום במקורות חלבון אחרים כמו עוף, אגוזים או דגים תפחית את הסיכון לשבץ


החלפת המנה היומית של בשר אדום בעוף הורידה את הסיכון לשבץ ב- 27% (צילום: Shutterstock)
החלפת המנה היומית של בשר אדום בעוף הורידה את הסיכון לשבץ ב- 27% (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בדקו אם קיים קשר בין מקורות החלבון בתזונה לסיכון לשבץ בקרב יותר מ-127,000 נשים וגברים שהיו במעקב במשך למעלה מ-20 שנה. הם מצאו שהחלפת בשר אדום במקורות חלבון אחרים כמו עוף, דגים ואגוזים מפחיתה את הסיכון לאירוע מוחי.

 

כל המשתתפים במחקר היו ללא רקע של סרטן, סוכרת או מחלת לב כלילית בתחילת המחקר. במהלך המחקר הם מילאו בקביעות שאלונים מפורטים לגבי התזונה שלהם.

 

בתקופת המעקב נצפו למעלה מ 4,000 מקרי שבץ באוכלוסיית המחקר. לאחר ניתוח של כל הגורמים, בהם גורמי סיכון לשבץ, נמצא כי צריכת בשר אדום מעלה סיכון לשבץ, בעוד שצריכת עוף מורידה סיכון לשבץ.

 

במודל שנבנה על ידי החוקרים נמצא כי החלפת מנה יומית אחת של בשר אדום במנה של עוף הורידה את הסיכון לשבץ ב- 27%. החלפה של מנת הבשר באגוזים או דגים הורידה את הסיכון לשבץ ב-17%, בעוד שהחלפה במוצרי חלב דל שומן הורידה את הסיכון ב-10%. החלפת מנת הבשר אדום בביצים או קטניות לא נמצאה כיעילה בהורדת הסיכון לשבץ.

 

המחקר שפורסם בכתב העת STROKE הוא מחקר רב משתתפים עם תקופת מעקב ארוכה, ולכן תוצאותיו מספקות מידע רב ערך. נראה כי להחלפה של בשר אדום במוצרים אחרים, עשירים בחלבון, פוטנציאל להוריד באופן ניכר את הסיכון לשבץ.

 

מחקר נוסף שפורסם בשנה שעברה מצא כי צריכה גבוהה של בשר אדום מעלה את הסיכון לשבץ איסכמי ביותר מ- 20%. 

 

 

STROKE Feb 2012