סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
ברמב"ם נחנך מרכז מצוינות לחקר הסוכרת
המרכז יפעל במסגרת מכון - לגסי הריטג' למחקר רפואי ברמב"ם שייחודו הוא שילוב של מחקר בסיסי ומחקר מעשי רפואי גם יחד
ברמב"ם נחנך מרכז מצוינות לחקר הסוכרת. בראשו יעמוד החוקר המוביל בתחום בארה"ב
המרכז יפעל במסגרת מכון - לגסי הריטג' למחקר רפואי ברמב"ם שייחודו הוא שילוב של מחקר בסיסי ומחקר מעשי רפואי גם יחד. לצורך כך מגייס רמב"ם רופאים\קלינאים - חוקרים מובילים מכל העולם, כאלו שעושים עליה ארצה, וכאלו שחוזרים ארצה לאחר השתלמות מדעית בחו"ל. התנאי ההכרחי בפרויקט הוא כי במקביל למחקר הבסיסי-רפואי, החוקרים עוסקים גם בעשייה הרפואית במחלקות ביה"ח
במבנה מיוחד בן שתי קומות, שנבנה בזמן שיא של שנה אחת, מעל חדרי הניתוח של רמב"ם, נחנכו השבוע המעבדות ע"ש אידה קבקוף שבהן יפעל מרכז המצוינות לחקר הסכרת. בראש המרכז עומד פרופ' דרק לה-רויט, "ייבוא" מארה"ב. בלשון הספורט קוראים לזה "גניבת השנה" - בשנת 2009 הוכרז פרופ' לה רויט, (Derek LeRoith), אשר ניהל את מרכזי המצוינות לסכרת במכוני הבריאות הלאומיים האמריקנים שבוושינגטון (NIH) ובמרכז הרפואי "מאונט סיני" שבניו-יורק, כחוקר מוביל בארה"ב בתחום הסכרת. פרופ' לה-רויט החליט לעלות לארץ עם רעייתו הישראלית ובחר ברמב"ם כמוקד פעילותו החדש. המוניטין העצום של החוקר הבינלאומי, והיכולת שלו לרכז סביבו מחקר מתקדם ביותר, צפויים להקפיץ את רמב"ם לחזית המחקר העולמי בתחום הסכרת.
לפעילותו המחקרית של פרופ' לה-רויט ברמב"ם ישנה ייחודיות נוספת: הוא יעמוד בראש מרכז מצוינות לחקר הסכרת, הראשון מתוך ארבעה מרכזי מצוינות המתוכננים להיפתח במסגרת מכון לגסי הריטג' למחקר רפואי ברמב"ם, שבראשו עומד פרופ' מיכאל אבירם מרמב"ם. כאמור, מרכז המצוינות לחקר סוכרת, נחנך השבוע במסגרת כינוס מדעי בו לקחו חלק בכירי הרופאים והחוקרים האנדוקרינולוגים בישראל.
הרעיון הוא להקים מכון רב-תחומי (סוכרת, מחלות עצב, סרטן ומחלות לב), שבו יתקבצו רופאים- חוקרים בעלי שם, אשר יעסקו במחקר של מחלות שונות, ולא רק במחקר תיאורטי, כפי שמקובל כיום. המטרה המוצהרת היא להגיע לתגליות רפואיות בעלות משמעות להבנה ולטיפול במחלות.
התנאי להצטרפות למכון, שמבטיח לחוקרים שלו מעבדות באיכות בינ"ל ומלגות מכובדות, הוא שהם יחלקו את זמנם בין המעבדות ובין מחלקות בית החולים. בכך יתרמו לרפואה "היומיומית", ובעיקר לרופאים הצעירים ברמב"ם מניסיונם העשיר.
בית הקבע של מכון המחקר יוקם בתוך כ- 5 שנים כחלק מ"מגדל תגליות רפואיות" בצמוד לבית החולים רמב"ם, ויקלוט כ-40 קבוצות מחקר במהלך השנים הקרובות