מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותבריאות הכליות מהווה אינדיקטור טוב לסיכון למחלות לב

בריאות הכליות מהווה אינדיקטור טוב לסיכון למחלות לב

מחקר: בדיקות פשוטות שמטרתן להעריך את בריאות הכליות מנבאות בצורה מדויקת את הסיכון למחלות לב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חוקרים מצאו כי בדיקות פשוטות המסייעות להערכת תפקוד הכליות ונזק לכליות יכולות לנבא בצורה מדויקת את הסיכון למחלות לב ובחלק מהמקרים אף מהוות אינדיקטורים מוצלחים יותר מאשר בדיקות כולסטרול ולחץ דם – בדיקות מסורתיות המשמשות להערכת הסיכון לבעיות הקשורות ללב וכלי הדם.

 

המחקר שפורסם בכתב העת המדעי Lancet Diabetes and Endocrinology התבסס על מידע שנאסף מיותר מ-637,000 מטופלים שהשתתפו ב-24 מחקרים ולא הייתה להם היסטוריה של מחלת לב בתחילת המעקב.

 

הנתונים שהיו ברשותם של החוקרים, צוות מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ומוסדות נוספים, כללו תוצאות של בדיקה נפוצה לתפקוד הכליות הבוחנת פינוי של תוצר הפסולת קריאטינין בדם - מדד המשקף את מידת התפקוד של הכליות בסינון הדם (GFR), ובדיקה נפוצה נוספת הבוחנת את כמות החלבון אלבומין הדולפת מהכליה לשתן - מדד המשקף נוכחות של נזק כלייתי ככל שרמות האלבומין גבוהות יותר. הנבדקים היו במעקב במשך 5 שנים.

 

נמצא כי גם בדיקות ה-GFR באמצעות רמת הקריאטינין בדם וגם האלבומין בשתן – כל אחת באופן עצמאי – שיפרו ניבוי של מחלת לב בכלל ובמיוחד אי ספיקת לב ומוות מהתקפי לב ושבץ. אלבומין בשתן היה מנבא טוב יותר מאשר ה-GFR, ולמעשה, הוא שימש כמנבא טוב יותר גם מבדיקות מסורתיות של רמות הכולסטרול ושל לחץ הדם הסיסטולי, ואפילו יותר מעישון.

 

עוד נמצא במחקר כי שימוש בשילוב של שני המדדים – קריאטינין והפרשת אלבומין – ניבא טוב יותר מחלות לב וכלי דם מאשר כמעט כל גורמי הסיכון המסורתיים בקרב אנשים עם מחלת כליות כרונית. לדברי החוקרים ממצא זה חשוב במיוחד, מאחר שלאנשים עם מחלת כליות כרונית סיכון כפול לפתח מחלת לב וכלי דם בהשוואה לאנשים עם כליות בריאות.

 

יתרון גדול הטמון ביכולת לנבא באופן מדויק יותר סיכון למחלות לב וכלי דם באמצעות המדדים הקשורים לכליה, הוא שהמידע הזה כבר קיים בתיקיהם הרפואיים של מטופלים רבים.

 

החוקרים מסכמים כי ממצאי המחקר החדש עשויים לעזור לרופאים לאבחן סיכון למחלות לב יחד עם מדדים וגורמי סיכון מסורתיים, ולקבל החלטות טובות יותר לגבי שינויים הנדרשים באורח החיים של המטופלים כמו הקפדה על תזונה בריאה יותר ופעילות גופנית ולגבי מתן טיפולים תרופתיים כמו סטטינים המשמשים למניעת מחלות לב וכלי דם.

 

 

The Lancet: Diabetes and Endocrinology Published Online: 28 May 2015