טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
בקרוב טיפול אוראלי
תרופות אוראליות לטיפול בטרשת נפוצה תהינה זמינות ב- 2011 לאחר תוצאות מבטיחות בשני ניסויים שעברו בהצלחה
הוגשו כבר הבקשות לאישור התרופות האוראליות והאגודה העולמית לטרשת נפוצה כבר טענה שאלו "חדשות נהדרות" לאנשים עם טרשת נפוצה המטופלים עד עתה באמצעות זריקות או עירויים.
הניסויים שנערכו לבחינת התרופות כללו 1,000 נבדקים מ- 18 מדינות שונות.
התרופות קלדריבין ופינגולומיד, המגיעות כטבליות, הפחיתו את שיעור ההתקפים ב 50%-60% לאורך מעקב של שנתיים בהשוואה לפלצבו. הפינגולומיד נבחן גם אל מול יעילות הזריקות המכילות בטא-אינטרפרון 1a. הניסוי הראה שהפינגולומיד הייתה יעילה פי 2 בהפחתת מספר ההתקפים לאורך שנה בהשוואה לזריקות.
אנשים עם טרשת נפוצה מייחלים מזה זמן רב לתרופה שתוכל להילקח באופן אוראלי (פומי, דרך הפה). וחברות התרופות עשו מאמץ רב ומתחרות בניהן מי תוכל לשווק ראשונה את התרופה האוראלית.
ד"ר דאוג בראון, חוקר ביו-רפואי של האגודה לטרשת נפוצה אמר: "אלו הן חדשות נפלאות לאנשים עם טרשת נפוצה אשר הולכות לשנות באופן משמעותי את הטיפול. הזמינות של תרופות אוראליות יעניקו לאנשים בחירה גדולה יותר והחלפת הזריקות בטבליות נוחות יביאו להקלה בקרב אנשים רבים."
ד"ר בלינדה וולר, יועצת נוירולוגית המתמחה בטרשת נפוצה, אמרה שהממצאים הם משמעותיים מאוד ומצביעים על פריצת דרך משמעותית, "זו היא ההתקדמות המשמעותית הגדולה ביותר בשנים האחרונות ואני מקווה שהתרופות יקבלו רישיון בקרוב". היא עוד הביעה דאגה באשר לתופעות הלוואי – אשר הניסויים הרפואיים הראו שייתכן והתרופות מגדילות את הסיכון להרפס וסרטן – ובנוסף, התרופות החדשות הולכות לייקר את העלות הכספית שבטיפול האנשים עם טרשת נפוצה. "צפוי כי אנשים רבים יבקשו לעבור לתרופות האוראליות. ישנם אנשים שנמנעים מלקחת את התרופות הקיימות בגלל החשש מן הזריקות. ביקוש זה יכול להעמיס על תקציב הטיפול" בעקבות זאת, יצאה האגודה העולמית לטרשת נפוצה בקריאה לחברות התרופות, לתמחר את הטיפול באופן סביר, כדי שאכן תהינה זמינות לכל מטופל.
מתוך ה- BBC NEWS
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'