מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותבלון נגד כאבים

בלון נגד כאבים

פיתוח ישראלי מאפשר להקל על מטופלים שסובלים מכאבים בשל קרעים בגידי הכתף


הבלון שמוחדר מעל לקרע של הגידים מפחית את החיכוך (צילום באדיבות חברת ORTHOSPACE)
הבלון שמוחדר מעל לקרע של הגידים מפחית את החיכוך (צילום באדיבות חברת ORTHOSPACE)

 

טכנולוגיה ישראלית חדשה מאפשרת פתרון לסובלים מקרעים בגידי הכתף: פרוצדורה בה מחדירים בלון לאזור שמעל לקרע בגידים ובכך מורידים החיכוך בין העצמות, כדי להפחית את רמת הכאב.

 

גידי הכתף מחברים בין השרירים לעצם הזרוע, והם אחראים על תנועת הכתף ומאפשרים תנועה רב כיוונית. כשהגיד נקרע מסיבות שונות כמו שחיקה, ירידה באספקת הדם, חבלה וכדומה, המטופל עלול לסבול מכאב, הגבלה בתנועת הכתף וירידה בכוח. הכאב עלול להיות קשה, עד כדי הפרעה בשינה ובתפקוד היום יומי. בחלק מהמקרים נזקקים הסובלים מבעיה זו למשככי כאבים קשים.

 

טווח החומרה של הקרעים הינו רחב, החל משלב ה"צביטה", דרך קרע חלקי ועד לקרע מלא. שכיחות הקרעים בגידי הכתף גבוהה מאוד בקרב בני 70 ומעלה ועלולה להגיע לכ- 80%.

 

כדי לטפל בבעיה, קודם נדרש לעבור אבחון על ידי מומחה כתף. האבחון יכלול תחקור לגבי תלונות החולה, בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה כגון צילומי רנטגן, אולטרה סאונד, MRI ו/או CT, שיאפשרו לברר את גודל הקרע וסוגו.

 

הטיפול השמרני בקרעים של הגיד הינו טיפול תרופתי ופיזיותראפיה. במידה וטיפול זה נכשל, יש לשקול טיפול ניתוחי. האלטרנטיבה הניתוחית היחידה שהייתה קיימת עד לפני שנה, כללה ניתוח החלפת מפרק הכתף בשתל מיוחד, אך היא לא התאימה לחולים רבים שסובלים מסימפטומים כמו כאבים עזים כתוצאה מקרע של גידי השרוול המסובב שאינו בר תיקון או מצב בריאותי ירוד שאינו מאפשר ניתוח נרחב. כמו כן יש חולים שאין להם עניין לעבור את השיקום הארוך בין מספר שבועות המצפה להם כתוצאה מהניתוח.

 

בשנה האחרונה, הוכנסה לשימוש טכנולוגיה ישראלית חדשה המאפשרת להחדיר בלון לאזור שמעל לקרע של הגידים וכך להוריד למעשה את החיכוך בין העצמות, להביא לשיפור תפקוד השרירים שאינם פגועים ולהפחתה משמעותית של הכאב.

 

החדרת הבלון מתבצעת באמצעות ארטרוסקופיה שמבוצעת בהרדמה כללית או אזורית. את הבלון מחדירים בעודו מגולגל לחלל התת אקרומילי, דרך חתך של כ- 5 מ"מ ובאמצעות סיב אופטי, כשהמנתח בוחן במקביל את הקרע ואת הממצאים הפתולוגיים הנוספים. לאחר ניקיון קצר של שאריות הדלקת מחדירים את הבלון לאזור שבו אמורים הגידים להיות ומייד אחר כך מנפחים אותו בעזרת תמיסת מלח, כך שימנע חיכוך. משך הפעולה הינו קצר ועומד על כ-20 דקות בלבד. המנותח משוחרר לביתו תוך 6 שעות בלבד לאחר הניתוח.

 

במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), בו מבצעים את הפרוצדורה, מסבירים כי המטופל יוכל להפעיל את הכתף, בהתאם למגבלת הכאב שלו, מייד לאחר הניתוח, כאשר כבר בפרק זמן קצר יחסית מסיום הניתוח, הוא צפוי להרגיש הקלה בכאבים. המטופל ימשיך בתהליך שיקום לטובת חיזוק השרירים התומכים של הכתף ובשיפור טווחי התנועה של הגפה.

 

הטכנולוגיה פותחה על ידי החברה הישראלית "אורתו –ספייס". עד היום למעלה מ- 60 ניתוחים כאלה בוצעו בארץ ובעולם, כ- 20 מהם בוצעו על- ידי רופאי יחידת הכתף במרכז הרפואי תל-אביב. לאחרונה קיבלה החברה גם אישור אירופאי לשיווק המוצר, לאחר שקיימה ניסוי קליני במסגרתו הודגם שיפור בקרב 80% מהחולים, לאחר 18 חודשי מעקב בממוצע. לא היו תופעות לוואי מהשימוש בבלון ופרופיל הבטיחות שלו הינו גבוה ביותר.

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

ד--ר-גור-רות
26/10/11 17:13

אני ממליצה לך לפנות למחלקת האורטופדית באיכילוב על מנת לברר עוד פרטים.
ד"ר גור

עדינה5
26/10/11 12:27

שלום

אני מבקשת לדעת אם בלון נגד כאבים יתאים גם למי שאובחן שצריך להחליף מפרק כתף