מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותבין המצאות צעירי השנה TR35, ננו-חלקיקים דמויי כולסטרול

בין המצאות צעירי השנה TR35, ננו-חלקיקים דמויי כולסטרול


כמידי שנה מוכרזים ב- MIT הממציאים הצעירים (מתחת לגיל 35) שהמצאותיהם, על פי דעת המומחים, מרתקות וישפיעו מאד על חיינו. הנה אחד מהם:
שאד טקסטון Shad Thaxton, מומחה לאורולוגיה, תתכנן ננו-חלקיקים שיוכלו לשאת כולסטרול אל מחוץ לגוף.

יש כבר תרופות המפחיתות את ריכוז הכולסטרול הרע (LDL) העלול לסתום את העורקים, אבל אין טיפול המגביר את ריכוז הכולסטרול הטוב (HDL) המפנה את המולקולה מגופנו דרך הכבד. החלקיקים שתתכנן טקסטון, מחקים את הכולסטרול, הם מורכבים מגרגיר זהב המכוסה במולקולות חלבון ושומן שיכולות להתחבר חזק אל כולסטרול. הרעיון הוא שהחלקיקים ילכדו כולסטרול מגושים הנבנים בכלי הדם ויובילו אותו אל הכבד לפינוי. ההערכה שאם זה יתפתח נכון, תוך כעשר שנים תהיה דרך מעניינת למניעת התקף לב ושבץ.
 

עוד ממציא מעניין שהוכרז הוא פרנאב מיסטרי Pranav Mistry שהמציא מכשיר נלבש המאפשר לראות, להעביר ולהפעיל מידע דיגיטלי בכל משטח בסביבה, הוא קרא למכשיר "החוש השישי" ועוד נשמע עליו הרבה. אני מניחה שכלי כזה יהיה מאד יעיל בניהול מידע רפואי ממרחק.

 

ומישראל, הוכרזה ענת לוין ממכון וייצמן שתכננה גישה חדשה למיקוד ולמניעת טשטוש בצילומים.
 

 

2009 Young Innovators Under 35