מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהמדריכיםמה בולמיה מחוללת בגוף?

מה בולמיה מחוללת בגוף?

כאב גרון, דלקת קרום חלל הבטן, הפרעות הורמונאליות, דלקות בדרכי השתן ושטפי דם בפנים - אלו רק חלק מהסימפטומים של בולמיה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

אנשים אשר סובלים מבולמיה עלולים לסבול מכל הסימפטומים של אנורקסיה. בנוסף לכך, זלילה והתנקות גורמות לבעיות גופניות נוספות, אפילו אצל מטופלים אשר סובלים מבולמיה עם משקל גוף תקין.

 

מכיוון שרוב הסימפטומים הם תוצאה ישירה של זלילה והתנקות, הם נוטים להעלם או להשתפר בצורה משמעותית כאשר ההתנהגות הבולמית נפסקת. 

 

תוצאות של זלילות והקאות 


כאב גרון, דלקות בסינוסים, פריצה של קיבה או ושט, דימום, דלקת קרום חלל הבטן ומוות. התייבשות, התעלפויות, כאבי בטן ואולקוס, הפרעה באיזון החומציות, בקע סרעפתי או בקעים אחרים. התכווצות שרירים או התקפים אפילפטיים.

 

חוסר איזון של אלקטרוליטים, במיוחד איבוד האשלגן, יכול לגרום לקצב לב לא סדיר והתקף לב.

 

אי סדירות או העדר וסת עד למצב של עקרות. הפרעות הורמונאליות.

 

דלקות בדרכי השתן.

 

תנודות ברמת הסוכר בדם היכולות לגרום הזעה בידיים, רעד עדין, ראיה מטושטשת, חרדה ודפיקות לב מואצות.

 

היווצרות שקיות מתחת לעיניים והתפוצצות כלי דם קטנים בפנים. נפיחות של הבלוטות מתחת ללסת, איבוד ציפוי האמייל של השיניים, הרס החניכיים. שטפי דם וצלקות על האצבעות.

 

תוצאות של שימוש יתר במשלשלים ובחוקן 

 

תלות במשלשלים או בחוקן. איבוד השכבה הרירית המגנה על המעיים וכתוצאה מכך המעיים חשופים לדלקות. איבוד טונוס שרירי של המעיים הגורם לנפיחות במעיים ובנוסף נאגרות שם כמויות גדולות של צואה. דימום רקטלי, תסמונת המעי הרגיז (כאב בטן, נפיחות, עצירות או שלשול), גידולים שפירים או ממאירים במעיים.

 

התייבשות, רעד עדין, חולשה, התעלפויות, חוסר איזון אלקטרוליטי ובמיוחד איבוד אשלגן העלול לגרום לקצב לא סדיר של הלב, התקף לב ומוות.

 

על תלות במשלשלים או חוקנים ניתן להתגבר בדרך כלל. מומלץ לעשות זאת תחת פיקוח רפואי. עדיף להפסיק בהדרגה מאשר בבת אחת. כדי לשפר את התנועתיות והסדירות של המעיים כדאי להיעזר באוכל מועשר בסיבים. בנוסף פסיכותראפיה שימושית בהקלה על פחדים וחרדות הקשורים לתחושה של מלאות וכבדות.

 

תוצאות של שימוש במשתנים 


משתנים עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך בכליות. אם נוצרת תלות, הגמילה עלולה לגרום לצבירת נוזלים. משתנים יכולים גם לגרום להתייבשות, לחולשת שרירים ולהתעלפויות. הם יכולים לפנות אשלגן ואלקטרוליטים אחרים מהגוף, ולכן לגרום לדופק לא סדיר, התקף לב ואפילו מוות.

 

המשתנים עלולים לגרום ליובש בפה, ללשון מצופה וסדקים בשפתיים.

 

השגחה רפואית מומלצת כדי לעזור לאנשים להיגמל מהמשתנים. צריך לעקוב בסדירות אחר רמת האלקטרוליטים ולבצע בדיקות על מנת לזהות אם נגרם נזק לכליות.

 

 

הספרות הרפואית ממשיכה לקשור תופעות חדשות לבולמיה. בירור גופני, טיפול ומעקב של חולים בולמים מומלץ מאוד כדי למנוע בעיות נוספות ומוות.
 



* מיכל אפק היא פסיכולוגית קלינית במרכז להפרעות אכילה ומשקל בתל השומר ומנהלת קהילת הפרעות אכילה באתר "כמוני"
 

oneg
03/05/16 8:32
אוריין
12/08/15 0:48

לך למזלך לא קרה כלום.אבל לרוב זה פבאמת מרגיש אחרי הקאה מאומץ תשישות. רעידות והתקף אפלפסיה משהו מטורף.. המוח מרגיש מנותק והדבר היחדי שאת רוצה ה פשוט להרדם.

חניתה-אטון
31/10/14 9:00

אני קוראת ותוהה מדוע לי זה לא קרה 

אף אחד מכל הדברים האלה

זה כמובן לא אומר כלום על מה שקורה לאחרות, הרי לא סתם הייתם כותבים את זה

אבל 11 שנה הקאתי כ9 פעמים ביום 

וחוץ מבזבוז משווע של זמן כוחות ופוטנציאל, שזה מספיק עצוב, פיסית לא קרה לי כלום.