מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותבדיקת עיניים פשוטה יכולה למדוד נזקים בעקבות טרשת נפוצה

בדיקת עיניים פשוטה יכולה למדוד נזקים בעקבות טרשת נפוצה

בדיקת עיניים זריזה וללא כאב, יכולה להיות ההבטחה הבאה באבחון מוקדם של טרשת נפוצה, וגם בכדי לעקוב אחר יעילות הטיפול, כך על-פי מחקר ייחודי וחדש.


לטכניקה זו יש את הפוטנציאל לספק כליי הערכה משמעותיים ואמינים היכולים למדוד שינויים מבניים במערכת העצבים המרכזית. טכניקה זו יכולה לשמש גם לצורכי אבחנה וגם למעקב קליני אחר חולים בכדי לבחון את יעילות הטיפול התרופתי. כך אמר פרופ' אליוט פרוהמן, מומחה לנוירולוגיה ואופטומולוגיה והכותב הראשי של המחקר.


לטכניקה קוראים OCT - optical coherence tomography, או בעברית - טומוגרפיה אופטית, אשר מודדת באימנות גבוהה את היצרות הרטינה בקרב אנשים עם טרשת נפוצה.


"האופטומולוג כנראה ויוכל יום אחד להשתמש ב- OCT בכדי לזהות היצרות של הרטינה במהלך בדיקת עיניים שיגרתית ולהציע את הטרשת הנפוצה כאבחנתו המרכזית", כך אמר פרופ' פורהמן, "אך עם זאת, יש עוד דרך ארוכה לעבור עד שנוכל לבצע זאת".


הרטינה, הנמצאת מאחורי העין, מגיבה לאור ושולחת מידע ויזואלי למוח דרך עצב הראיה. היצרות של הרטינה יכולה להתרחש כתוצאה מטרשת נפוצה ומידע זה היה כבר ידוע, אך המחקר הנוכחי, מדגיש פרופ' פורהמן, הוא הראשון לעקוב אחר ההיצרות של הרטינה לאורך זמן בקרב קבוצה של מטופלים. המחקר הנוירולוגי כלל 299 נבדקים עם טרשת נפוצה אחריהם עקבו בין חצי שנה ל- 4.5 שנים.


החוקרים מצאו שהיצרות הרטינה משמעותית לאורך זמן, ומטופלים לעיתים קרובות מאבדים את חדות הראייה. המחקר הראה שה- OCT הוא אמין, קל לשימוש ורגיש לשינויים לאורך זמן. החוקרים טוענים שהוא יכול לשמש גם לבדיקות קליניות בזמן הנוכחי.


מכיוון שהרטינה קלה לתצפית דרך האישון, היא מספקת נתיב נוח להערכת נזק עיצבי, בהשוואה לחלקים אחרים בגוף. כתוצאה מכך, מדידת הרטינה יכולה לספק סימנים לטרשת נפוצה לפני שהאדם מפתח סימפטומים אחרים, כך טוען פרופ' פורהמן.


מכשירי ה- OCT כבר קיימים בבתי החולים השונים. מטופלים יצטרכו להביט אל תוך המכשיר באופן דומה לבדיקת העיניים הרגילה שכולם מכירים. קרן אינפרא אדום בתחום הקרוב, אשר בלתי נראית לעין, חודרת את הרטינה ומספקת מידע לגבי עובייה. הבדיקה אורכת מספר שניות לכל עין בלבד.


מחקרי המשך צריכים לבחון האם ניתן להשתמש בטכניקה הזו בכדי לעמוד על יעילותם של הטיפולים התרופתיים.

 


מתוך ה- ScienceDaily

 


תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.