מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותאשכולית לטיפול בסוכרת

אשכולית לטיפול בסוכרת

הבטחה מתוקה לתרופות חבויה בטעמה המר של האשכולית: מולקולה ששולטת על פירוק שומנים בכבד


נוגד חמצון המופק מהטעם המר של האשכולית גורם לכבד לפרק שומנים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
נוגד חמצון המופק מהטעם המר של האשכולית גורם לכבד לפרק שומנים (צילום: אתר סטוק פוטוז)


נרינג‪'‬נין (Naringenin), נוגד חמצון המופק מהטעם המר של האשכולית ופירות הדר נוספים, גורם לכבד לפרק שומנים ומעלה את הרגישות לאינסולין, תהליך המתרחש באופן טבעי לאחר צום. 

 

מדענים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ובית החולים הכללי מסצ'וסטס (MGH) מדווחים כי הנרינג'נין מפעיל משפחה של חלבונים זעירים הקרויים קולטני גרעין, שגורמים לכבד לפרק חומצות שומן. המחקר פורסם השבוע בכתב העת המדעי PLOS ONE.

 

הנרינג'נין מדמה את פעולתן של מספר תרופות, כמו פנופיבראט שמורידה את רמת השומנים בדם, ורוזגליטזון שמעלה את הרגישות לאינסולין בחולים סוכרתיים, ופועל כמו שתי התרופות יחד.

 

‫"‬זוהי תגלית מרתקת" אומר דר' יעקב נחמיאס מהאוניברסיטה העברית בירושלים, החוקר הראשי "אנו מראים את הדרך שבה הנרינג'נין מפעיל תהליכים המדמים מצב של רעב שבו הכבד מפרק שומנים ומעלה את רגישותו לאינסולין".

 

הכבד הוא האחראי הראשי לבקרה של סוכרים וחומצות שומן בזרם הדם. לאחר ארוחה, הדם נשטף בסוכרים שמפעילים קולטן שגורם לכבד ליצר שומן בכדי לאגור אותו לטווך ארוך. במצב של רעב, התהליך מתהפך, רקמות השומן משחררות חומצות שומן המובילות לפירוק של שומנים לגופי קטון . תהליך מקביל מעלה את הרגישות לאינסולין. ‫"‬זהו תהליך דומה לדיאטת אטקינס, ללא תופעות הלווי," אומר פרופ' מרתין ירמוש, ראש המרכז להנדסה ברפואה שבהרווארד "הכבד מתנהג כאילו הוא בצום, ומפרק שומנים במקום סוכרים".

 

טעמה המר של האשכולית נגרם על ידי הנרינג'ין (Naringin), אשר מפורק במעיים לנרינג'נין. מחקרים קודמים הצביעו על כך שתוסף המזון מוריד את רמת הכולסטרול בדם ומקל על חלק מהסימפטומים של סוכרת.

 

דר' נחמיאס ושותפיו הראו איך הנרינג'נין גורם להאצה בקצב פירוק חומצות השומן ולעצירה ביצירת  'הכולסטרול הרע'.

 

בהנחה שהמחקר יעבור לקליניקה, תוסף המזון נרינג'נין יהפוך לשגרה בטיפול בהיפרליפידימיה, סוכרת, ואולי גם בסינדרום המטבולי.

  

צוות החוקרים הבינלאומי בהנהגתו של ד"ר נחמיאס כלל את דר' יונתן גולדואסר, דר' פזית-ישכה כהן, דר' אריק ואנג, ואת דר' פטריק באלגאר מצרפת. העבודה מומנה על ידי מענקי מחקר ממכון הבריאות האמריקני (NIH) ומועצת המחקר האירופאית (ERC).

 

 

עריכה: ד"ר דינה ראלט

 

מקבץ מחקרים נוספים על המרכיבים המיטיבים שבאשכוליות