מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותארוחת בוקר גדולה תורמת להרזיה

ארוחת בוקר גדולה תורמת להרזיה

מחקר חדש של בית החולים וולפסון מראה כי לשעת הארוחה השפעה משמעותית ולא רק לכמות הקלוריות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מסתבר שלא בכדי הציע הרמב"ם כבר לפני 800 שנה – "בבוקר תאכל כמו מלך, בצהרים כמו בן מלך, ובערב כאביון". מחקר חדש שנערך בבית החולים וולפסון מאשש את התפיסה שלזמן אכילת האוכל השפעה על מנגנוני ההרזיה וההשמנה.

 

בניסוי, שנערך על ידי פרופ' דניאלה יעקובוביץ', ד"ר חוליו ויינשטיין ואחרים, השתתפו 93 נשים שמנות (BMI ממוצע - 32) שחולקו אקראית ל-2 קבוצות. התזונה הייתה זהה בשתי הקבוצות (1400 ק"ק ליום) וההבדל היה בזמן אכילת מרבית הקלוריות (700 ק"ק), בבוקר או בארוחת הערב.

 

בסוף הניסוי, אחרי 12 שבועות, נמצא שהקבוצה שהונחתה לאכול יותר בבוקר רזתה בממוצע 8 ק"ג ואילו הקבוצה שהונחתה לאכול יותר בערב רזתה רק 3.3 ק"ג. גם בירידה בהיקף המותנים היה יתרון לקבוצה של ארוחת הבוקר הגדולה- 7.6 ס"מ לעומת ירידה של 3.6 ס"מ בקבוצה של ארוחת הערב.

 

אחד הממצאים שעשוי להסביר את התוצאות הוא הירידה ברמות ההורמון גרהלין בקבוצת הבוקר, הורמון זה אחראי על הרעב וכך העדרו מעיד על פחות השתוקקות לפחמימות.

 

בנוסף נמצא כי גם רמות הסוכר של הקבוצה שאכלה ארוחת בוקר גדולה היו נמוכות ומאוזנות יותר וגם רמות הטריגליצרידים היו נמוכות יותר בקבוצת אוכלי ארוחת הבוקר הגדולה.

 


Obesity (Silver Spring). 2013 Mar 20. Epub ahead of print

 

 

תרגום ועריכה: דינה ראלט

 

pfs1
23/04/15 13:14

לא לגמרי ברור אם הם ירדו בגלל שאכלו יותר בבוקר [ ואולי הספיקו לשרוף את זה במשך היום] - או בגלל שכתוצאה מהדיאטה הזו אכלו אח"כ פחות ופחות במהלך שאר היום והערב..

איכשהו יש לי תחושה שאת הבשורה שמותר ורצוי לאכול יותר בבוקר - נקלוט ביתר שמחה מאשר את הצמצום של ארוחות הערב [או הלילה].

אבל לא תמיד זה ברור שעדיף לאכול ארוחת בוקר...הנה סקר חדש המראה שזה לא בהכרח כך.

זה אומר שהכדור חוזר שוב לידינו וכל אחד צריך לבחון מה מתאים ונכון לו.

 

zvulun
18/08/13 8:15

לדינה היקרה

שמח מאד על מחקר זה

תמיד הבאתי לקהל דברי הרמבם אך אמרו לי כי הדורות השתנו מלפני 800 שנה.

ישר כח אני נהנה מאד מכתיבתך תודה וכל טוב

אני מניחה שהדיאטה היתה מורכבת ממיגוון מרכיבים להגיע ל- 700 קלוריות בארוחה ודי קונבנציונלית, אבל אפשר להניח  שהיו מתקבלות תוצאות שונות אם התזונה היתה אחרת שכן הגוף לא מגיב זהה לכל המזונות.

 

מה היית מנסה? ומה אתה חושב היה קורה?

AKDmicus
15/08/13 9:56

הכתבה לא מפרטת את הרכב הארוחות של אילו שאכלו בעיקר בבוקר ו אילו שאכלו בעיקר בערב. כדי שהנתונים יהיו ברי השוואה, כמויות הפחממות, החלבונים והשומנים בשני המיקרים צריכים להיות דומים. קלוריות בפני עצמן זה נתון די מאורפל.

כבר לפני כמה חודשים התפרסמה חדשה המראה שאנשים בדיאטה שאוכלים את ארוחת הצהריים בשעה מוקדמת, מרזים יותר מאלה שאוכלים מאוחר יותר.

הסינים דרך אגב, טענו מלפני אלפי שנים שאין לאכול אחרי שהשמש שוקעת אם רוצים להישאר בריאים.