מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותאקזמה עשויה להעלות סיכון לשברים

אקזמה עשויה להעלות סיכון לשברים

מחקר מצא כי למבוגרים שסבלו מאקזמה סיכון גבוה כמעט ב-50% לשברים בעצמות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחלת העור אקזמה עשויה להעלות את הסיכון של אדם לשברים. כך עולה ממחקר חדש שפורסם במהדורה המקוונת של כתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology.

 

למבוגרים עם אקזמה עשוי להיות סיכון מוגבר לשברים בשל גורמי סיכון פוטנציאלים מרובים. הדלקתיות הכרונית המאפיינת אקזמה והשימוש בקורטיקוסטרואידים מקומיים וסיסטמיים מהווים גורמי סיכון לירידה בצפיפות העצם. בנוסף, הגירודים עלולים להוות הסחות דעת ולהפריע לשינה וכך להעלות סיכון לתאונות ופציעות.

 

כדי לבחון אם אקזמה באמת עשויה להוביל לשברים, חוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן ניתחו נתונים מסקרי הבריאות והתזונה הלאומיים שנערכו בארה"ב בשנים 2005 ו-2006. המידע שנאסף על הנבדקים כלל בדיקות גופניות, בדיקות דם ובדיקות צפיפות עצם (Dual energy x-ray absorbtiometry). במסגרת הסקר, הנבדקים דיווחו בין היתר על שימוש בקורטיקוסטרואידים במהלך החודש האחרון, אבחון אוסטאופורוזיס, שברים לאחר גיל 20, שימוש בטבק ואלכוהול והיסטוריה של אקזמה בכל זמן.

 

המחקר כלל כמעט 5,000 אנשים בגילי 20 עד 85. השכיחות של אקזמה הייתה 7.4%, השכיחות של שברים מכל סוג הייתה 32% והשכיחות של שברים בעמוד השדרה או בירך הייתה 4%.

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות, נמצא כי למבוגרים עם אקזמה היה סיכון גבוה ב-48% לשבר בכל אזור וסיכון גבוה ב-87% לשבר בירך או בעמוד השדרה, בהשוואה למבוגרים ללא היסטוריה של אקזמה.

 

אקזמה נקשרה לצפיפות עצם נמוכה יותר באופן משמעותי באזורים מסוימים בהם עמוד השדרה המותני ולאוסטאופניה ואוסטאופורוזיס בתלי הירך. בנוסף, בקרב אלה שטופלו בקורטיקוסטרואידים סיסטמיים באופן יומיומי במשך חודש לפחות בכל זמן, הסיכון לאוסטאופורוזיס היה גבוה ב-44%. בעקבות הממצאים החוקרים ממליצים שאנשים הסובלים מאקזמה יכירו את גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס ויפעלו להפחתתם.

 

מחקר נוסף שפורסם לאחרונה בכתב העת JAMA Dermatology, מצא כי אקזמה במבוגרים מהווה גורם סיכון לשברים ולפגיעות אחרות במפרקים ובעצמות. למבוגרים עם היסטוריה של אקזמה ב-12 החודשים שקדמו למחקר היה סיכון גבוה ב-44% לפציעות.

 

 

J Allergy Clin Immunol. Published online December 13, 2014

 

IMRM
09/01/15 16:09

בושה, החטטנות והחיפוש אחר המצאת מחלת הדור האחרון, "האוסטופורוזיס" ,  שגם  על מגפה זאת ניתן להתווכח, הציפו את התקשורת ואת האתרים במידע על "מחלת האוסטופורוזיס, כביכול 65%  מהנשים חולות ורק לא מרגישות...... והעבירו מסרים של הפחדה לנשים, בכך משתמשים כדי לרתום אותן לניסויים בתרופות שמשפיעות על המטאבוליזים להעלות את מסת העצם. טרם הוכח שמסת עצם נמוכה תגרום לשברים, גם הוכח שמסת עצם מותנית בפרמטרים של הגוף, גם הוכח שעד המצאת שיטת "מדידת צפיפות העצם" נשים לא שברו את האגן וגם לא את עמוד השידרה לפחות עד גילאי + 80 להוציא רבע אחוז של חולות במחלות עצם. נכון להיום, לאחר 35 שנים של טיפולים שהביאו אסונות אין ספור על מטופלים תמימים, שיכלו לחיות ולהיות בריאים, נכון להיום אחוז הקשישים שסובלים משבר בצוואר הירך או עמוד השידרה עלה על מה שידוע בספרות הרפואית מלפני 40 שנים. האובססיה של המערכות אחרי "התגלית" הביאה לפתיחת מכונים פרטיים ועמותות וכל מיני משווקי תרופות מתעשרים, בעוד שהנשים הן שפנות מעבדה מפוחדות , מי שיכולה עדיף להתרחק.  

סם-הקוסם
28/12/14 6:16

קרוב לודאי מקריות ופורסם מאחר וכנראה איזה רופא מתוסכל היה חסר לו פרסום אחד לצורך קידום! ממש תת-רמה המחקר הזה ועוד יותר תת-רמה להציגו באתר הקהילה הזה!

Leprecon
27/12/14 22:26

מדובר, כנראה, במחקרי גישוש בסגנון "נמצא קשר בין X ל-Y". עקרונית, אם זה נמצא בקרב אוכלוסייה מפולחת באחוזים גבוהים, אכן יש קשר בין השניים, אך מאחר שמדובר בסטטיסטיקה בתחום הרפואה, יהיה צורך להצליב מחקרים ולבססם באמצעות מחקרי המשך שיוכיחו את נכונות התופעה. ישנם לא מעט מקריות בתחום, ולכן אין צורך להסיק מסקנות נמהרות. שני מאמרים במגזינים נחשבים עדיין לא מצביעים על דבר מלבד כיוון כללי. 

סם-הקוסם
25/12/14 12:48

שטויות!!!