מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאפליה של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה

אפליה של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה

דו"ח שפירסמה המכללה האקדמית קרית אונו: רוב המעסיקים חושבים שאנשים עם מוגבלויות יתקשו להסתגל לסביבת עבודה


ישראל כיום: אפליה של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה (צילום:PantherMedia)
ישראל כיום: אפליה של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה (צילום:PantherMedia)

ממצאים קשים עולים מדו"ח שפורסם לאחרונה: מעסיקים בישראל מאמינים כי אנשים עם מוגבלויות הם "קשים" להעסקה, לאחר חרדים וערבים.

 

הדו"ח, שחובר מהשאלונים שמולאו על ידי המעסיקים, מצא כי אנשים עם מוגבלות נפשית נצפו באור שלילי ביותר על ידי המעסיקים, אחריהם-אנשים עם בעיות למידה ולאחר מכן עם נכויות פיזיות.

 

מרבית המעסיקים שהשתתפו בסקר מאמינים כי אנשים עם מוגבלויות יחוו קושי להסתגל לסביבת עבודה ועל כן יפגרו אחר דרישות התפקיד.

 

הדו"ח מצא גם כי במידה ומישהו מהמגזרים הנ"ל הועסק, סיכוייו לקידום היו נמוכים משמעותית לעומת עובדים אחרים.

 

מתוך-Haarez

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

אורי-סייג
07/01/11 13:56

בטעות לחצתי על ההפך =סליחה