מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותאספירין עשוי להפחית סיכון לסרטן הכבד

אספירין עשוי להפחית סיכון לסרטן הכבד

מחקר: אספירין עשוי להפחית את הסיכון לסרטן הכבד ולמוות ממחלות כבד כרוניות


מחקרים הצביעו על קשר בין שימוש באספירין להפחתה בסיכון לסוגים שונים של סרטן (צילום: Shutterstock)
מחקרים הצביעו על קשר בין שימוש באספירין להפחתה בסיכון לסוגים שונים של סרטן (צילום: Shutterstock)

אספירין ומשככי כאב נוספים ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAIDS) עשויים לעזור למנוע מחלות כבד חמורות. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of National Cancer Institute.

 

מספר מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות הצביעו על קשר בין שימוש באספירין להפחתה בסיכון לסוגים שונים של סרטן בהם סרטן המעי הגס, סרטן העור וסרטן הלבלב. מחקר שפורסם בתחילת השנה מצא כי אנשים שנטלו אספירין במשך 5 שנים או יותר היו בעלי סיכון נמוך ב-37% למות מסרטן. 

 

המחקר הנוכחי, אותו ערכו חוקרים מהמכון הלאומי לסרטן בארה"ב, כלל יותר מ-300,000 מבוגרים, שהיו בני 50-71 בתחילת המחקר. כל הנחקרים דיווחו על השימוש שלהם במשככי כאבים. 73% מהם דיווחו על שימוש באספירין ו-56% דיווחו על שימוש בתרופות אחרות מסוג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים. המעקב אחר הנחקרים נמשך 10-12 שנים.

 

בעיבוד הנתונים החוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, מין, מידת ההשמנה, עישון סיגריות וסוכרת.

 

הם מצאו כי משתמשי האספירין היו בעלי סיכון נמוך ב-41% לפתח סרטן כבד (Hepatocellular carcinoma-HCC) ו-45% למות ממחלת כבד כרונית בהשוואה ללא משתמשים. ההשפעה של האספירין לא הייתה תלויה בתדירות השימוש בתרופה.

 

תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות אחרות נקשרו גם הן לסיכון מופחת למוות ממחלת כבד כרונית – סיכון נמוך ב-26% בהשוואה ללא-משתמשים, אבל לא נקשרו עם סיכון מופחת לסרטן הכבד.

 

יש לציין כי המחקר לא מהווה המלצה להשתמש באספירין למניעת סרטן. הסיכון לפתח סרטן הכבד נמוך באופן כזה שלא משתלם לקחת אספירין למטרה זו כששוקלים את הסיכונים בנטילתו, בהם הסיכון לדימומים. אספירין גם מתנגש עם תרופות רבות אחרות. יחד עם זאת, ייתכן שמי שכבר נוטל את התרופה למניעת מחלות לב בהמלצת רופא, מרוויח ממנה תועלת נוספת.

 

 

JNCI J Natl Cancer Inst (2012) published online: November 28, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה