מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאם תאכלו לאט תשבעו יותר?

אם תאכלו לאט תשבעו יותר?

מחקר מצא כי בניגוד לממצאים קודמים, כשאוכלים לאט זה לא מפחית את כמות המזון הנצרך בארוחה


קצב האכילה לא משפיע על כמות המזון שאנו אוכלים (צילום: Shutterstock)
קצב האכילה לא משפיע על כמות המזון שאנו אוכלים (צילום: Shutterstock)

האם אכילה איטית תסייע לכם לשבוע יותר ולאכול פחות? מחקרים הגיעו לתוצאות סותרות בנושא. כעת מחקר חדש שפורסם בכתב העת Food & Nutrition Research מצא כי אנשים שאוכלים לאט לא אוכלים פחות.

 

כדי לבחון אם אכילה איטית תגביר תחושת שובע במהלך האכילה ותפחית את צריכת המזון בארוחה, חוקרים מאוניברסיטת Saint Bonaventure בניו-יורק גייסו 80 סטודנטים המקפידים על תזונתם. הם בחרו בסטודנטים שמקפידים על תזונה נכונה, מכיוון שקבוצה זו נוטה יותר להשתמש באסטרטגיות התנהגותיות כדי לנהל את צריכת המזון שלהם.

 

המשתתפים חולקו לשתי קבוצות: בקבוצה אחת נאמר למחצית מהמשתתפים לאכול מהר וליתר לאכול לאט. לקבוצה השנייה לא ניתנו הוראות לגבי קצב האכילה והמשתתפים אכלו בקצב הטבעי שלהם. המשתתפים דיווחו במהלך הארוחה על מידת השובע שחשו והחוקרים גם מדדו את כמות האוכל שנצרך בארוחה.

 

כאשר הסטודנטים אכלו בקצב הטבעי שלהם, לא היה הבדל בין אלה שאכלו מהר ואלה שאכלו לאט בתחושת השובע ובכמות המזון שנאכל. רק כאשר הנחקרים קיבלו הוראה לאכול לאט, דירוג השובע שלהם במהלך הארוחה עלה, אך גם זה לא השפיע על כמות המזון שהם אכלו.

 

החוקרים סיכמו כי גם בקרב אלה שמקפידים על תזונה נכונה, אכילה איטית כנראה אינה אסטרטגיה יעילה לשליטה על כמות המזון שנאכל.

 

כאמור, מחקרים קודמים הגיעו לתוצאות שונות. כך למשל, מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי לעיסה מרובה של כל ביס מפחיתה באופן משמעותי את מספר הקלוריות שנצרכות באותה ארוחה. נחקרים שלעסו כל ביס 40 פעמים, אכלו 12% פחות קלוריות מאשר כשהם לעסו רק 15 פעמים. החוקרים גם מצאו קשר בין מספר הלעיסות ורמות של מספר הורמונים שאומרים למוח מתי לאכול ומתי להפסיק לאכול: לעיסה רבה יותר נקשרה עם רמות נמוכות יותר של גרלין בדם - הורמון המעורר תיאבון ורמות גבוהות יותר של הורמונים מפחיתי תיאבון.

 

 

Food Nutr Res. 2012, 56, 10.3402

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

אני מהמרת שלא כך היו נראות התוצאות אצל בעלי עודף משקל, ואצלם כן היתה השפעה של קצב האכילה על מידת האכילה...