הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
אלכסנדרה ניצלה
סטודנטית מאוקראינה אושפזה במרכז הרפואי שיבא תל-השומר, כשהיא במשקל 25 ק"ג ובסכנת חיים. בזכות הטיפול שעברה במחלקה להפרעות אכילה ניצלו חייה
סטודנטית מאוקראינה אושפזה במרכז הרפואי שיבא תל-השומר, כשהיא במשקל 25 ק"ג ובסכנת חיים. בזכות הטיפול שעברה במחלקה להפרעות אכילה, עלה משקלה ל- 40 ק"ג והיא ניצלה
אלכסנדרה סמילנסקיה שבה לחיים. הסטודנטית לכלכלה בת ה-22 מאוקראינה, חזרה אתמול למולדתה לאחר שחייה ניצלו במהלך אשפוז וסידרת טיפולים אינטנסיביים שעברה במחלקה להפרעות אכילה במרכז הרפואי שיבא, תל-השומר, בניהולו של ד"ר איתן גור, המשמש גם מנהל תחום הפרעות אכילה ברשת החברתית הבריאותית "כמוני".
סמילנסקיה אושפזה במחלקה להפרעות אכילה בסוף חודש יוני האחרון, במשקל 25.4 ק"ג, כשגופה על סף קריסת מערכות והיא בסכנת חיים מיידית. במשך שלושת השבועות הראשונים לאישפוזה היא לא הייתה מסוגלת לרדת מהמיטה או לשבת, היא קיבלה מזון ונוזלים באמצעות עירוי והייתה מחוברת למוניטור.
אתמול, לאחר כחודשיים וחצי במחלקה, היא שבה עם אמה, אולגה, לאוקראינה בניסיון להתחזק ולחזור ולנהל אורח חיים נורמלי של בחורה צעירה. במהלך אישפוזה במרכז הרפואי שיבא סמילנסקיה הוסיפה למשקל גופה 15 ק"ג ומצבה הגופני השתפר מאוד וכיום הוא מוגדר טוב.
"הכל החל לפני 3 שנים", סיפרה אלכסנדרה ל"כמוני", והוסיפה: "הייתי סטודנטית צעירה לכלכלה שעברה לעיר הבירה, רחוק מהבית ומההורים. הקשיים בלימודים והלחץ שנוצר אצלי הביאו לשינויים במצב הרוח ולדיכאון, אבל לא קיבלתי טיפול מתאים. כולם דיברו וכיוונו לבעיות גסטרואנטרולוגיה, אבל שום טיפול שנתנו לי בקייב לא עזר.
"הירידה במשקל הייתה הדרגתית",המשיכה סמילנסקיה", והרופאים לא הצליחו לאבחן את הבעיה. כל מה שאכלתי גרם לי לכאבי בטן ואושפזתי 8 פעמים".
האמא אולגה, שהגיעה עם סמילנסקיה לישראל, ומלווה אותה במסירות, הוסיפה: "הבנו שאנחנו חייבות למצוא פתרון מהיר בחו"ל, אחרת יהיה מאוחר מדי. חברת משפחה שלנו המליצה שנגיע לישראל, וכשנחתנו פה אלכסנדרה הייתה נתונה בסכנת חיים".
"רק אחרי חודש היא החלה, בהדרגה, להיכנס פעם ביום לחדר האוכל, כשבכל יום העלו את כמות המזון שהיא קיבלה".
והאם סיכמה בהתרגשות: "אני מודה לכל הצוות במחלקה ולכל אנשי תיירות מרפא שבזכותם הצלחנו להגיע לכאן ולטפל באלכסנדרה".
בהדרגה, עם ההתחזקות הפיזית, החלה אלכסנדרה לקבל טיפולים שהם חלק משגרת העשייה במחלקה: דיאטנית צמודה, פסיכולוגית אישית, קבוצות צילום, אומנות וציור – שעזרו לה להשתחרר ולהביע את עצמה במדינה זרה.
ד"ר ליליה גולובצ'יק, רופאה פסיכיאטרית בכירה במחלקה להפרעות אכילה בשיבא, טיפלה בסמילנסקיה במהלך כל התקופה בה אושפזה במחלקה: "כיום המודעות של אלכסנדרה ומשפחתה למצבה גבוהה יותר, והן יודעות כעת היטב מה עומד מאחורי ההידרדרות. מצבה הגופני טוב ומבחינה פסיכולוגית היא אינטליגנטית, סקרנית ועובדת על הקונפליקטים שלה – אלכסנדרה מאוד התקדמה גם בתחום הזה. בכל מקרה, יש עוד המון עבודה לפניה. אנחנו מחזקים ומעודדים אותה והצענו לה להיות בקשר במייל מאחר והיא עדיין זקוקה לטיפול מורכב".
"בזכות הרופאים פה הבנתי איך אפשר להתמודד עם המחלה. הישראלים עזרו לי מאוד, אפילו יש לי חברה טובה שארגנה לי טיול פרטי בירושלים ובמיני ישראל", סיכמה סמילנסקיה בחיוך אופטימי.
רחי
אושר
כ"כ כיף לשמוע סיפורי הצלחה כאלה...זה מחמם את הלב... הלוואי וכולן יסיימו ככה ויגיעו למצב של איזון בחיים:-) אני תמיד שמחה לקרוא כתבות כאלה המון אהבה ובריאות אושר.
מורמור
כואב לקרוא על המצב בו הייתה נתונה אלכסנדרה אך אין ספק שכייף לשמוע על תהליך ההחלמה שעברה זה נותן השראה ותקווה מאוד גדולה בנוסף לכך אציין את הערכתי ואשבח את צוות הרופאים שתמך עזר והביא את אלכסנדרה למצבה הנוכחי מי ייתן ותחזור לארץ שלה בשלום תמשיך בהתמדה וכל זה יהיה מאחורייה שנה טובה לכולם