מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאכלתם ג'אנק פוד? זה יותר משמין ממה שהערכתם

אכלתם ג'אנק פוד? זה יותר משמין ממה שהערכתם

מחקר מצא כי אנו מעריכים את תכולת הקלוריות במזון מהיר בצורה נמוכה מן התכולה בפועל


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

באיזו מידה אנו יודעים להעריך את כמות הקלוריות בארוחת המקדונלד'ס שלנו? מחקר חדש מראה, שלרוב נמעיט בהערכת הקלוריות בכ-175 קלוריות פחות מן התכולה האמתית. כמו כן התגלה כי הפער בהערכה גדל ככל שהארוחה תכיל יותר קלוריות. ממצאי המחקרי פורסמו בירחון המדעי הבריטי British Medical Journal.


על מנת לבצע את המחקר, החוקרים מאוניברסיטת הארוורד אספו הערכות לגבי תכולת מזון ב-89 סניפים של מסעדות מזון מהיר מהרשתות הפופולריות: מקדונלד'ס, בורגר קינג, סבוואי, וונדי'ס, קנטקי פרייד צ'יקן ודאנקין דונאטס ברחבי ניו אינגלנד שבארה"ב. סך הכול אספו החוקרים הערכות מ-1877 מבוגרים ו-330 ילדים (בגילאי 3-15 שנים) בעת שאכלו ארוחת ערב במקום. בנוסף אספו החוקרים גם הערכות של 1178 מתבגרים שביקרו במסעדות לאחר בית הספר או בזמן הפסקת הצהריים שלהם. המעקב נעשה בשנים 2010-2011.


ממוצע הקלוריות לארוחה בפועל היה 836 קלוריות בארוחה של מבוגר, 756 קלוריות בארוחה של מתבגר ו-733 קלוריות בארוחה של ילד. מבחינת ההערכה של מספר הקלוריות המבוגרים העריכו בממוצע כי הארוחה מכילה 175 קלוריות מן התכולה בפועל. בני נוער העריכו את כמות הקלוריות ב-259 קלוריות פחות מן התכולה האמתית. ילדים בגיל הבית הספר העריכו בממוצע גם הם כי הארוחה מכילה 175 קלוריות פחות מן התכולה בפועל.


כאשר בדקו החוקרים את התוצאות במודל רב משתנים, נמצא כי הפער בין הערכת הסועדים המבוגרים והמתבגרים גדל ככל שתכולת הקלוריות בארוחה גדלה. עוד מציינים החוקרים כי הערכת הקלוריות אצל הסועדים ברשת סאבווי הייתה נמוכה יותר ב-20-25% לעומת הערכת הקלוריות במקדונלד'ס. כלומר, הסועדים במקדונלד'ס מודעים יותר לעובדה כי הארוחות בעלות ערך קלורי גבוה, בעוד שבסאבווי התחושה היא של ארוחות "קלות יותר" וזה ככל הנראה קשור לפיסת המותג על פי החוקרים.

 

לדברי החוקרים יש לעסוק בחינוך הצרכנים, וכן לדאוג לסימון קלוריות על תפריטי המסעדות על מנת לגשר על הפערים. 

 

BMJ 2013, 346, f2907

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט