השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אכלני שוקולד שוקלים פחות
אנשים שמפנקים את עצמם בשוקולד בתדירות גבוהה נוטים להיות רזים יותר מאלה שכמעט לא אוכלים שוקולד
מחקר חדש מצא כי אנשים שאכלו שוקולד מספר פעמים בשבוע או יותר, שקלו פחות מאלה שאכלו שוקולד לעיתים נדירות בלבד.
החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה השתמשו בנתוני מחקר בנושא תרופות להפחתת כולסטרול, במסגרתו עקבו אחר 1,000 איש בני 20-85 שנה. במחקר נאספו גם נתונים על הרגלי אכילה, בהם כמה פעמים בשבוע הנחקרים צרכו שוקולד.
הממצאים שפורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine הראו כי אנשים שאכלו שוקולד בתדירות גבוהה יותר נטו לאכול יותר קלוריות סך הכל ויותר שומן רווי, מאשר אנשים שאכלו שוקולד רק לעיתים רחוקות. למרות זאת, אוהבי שוקולד נטו לשקול פחות. זה היה המצב גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, מין ופעילות גופנית.
כך למשל, החוקרים מצאו הפרש של 2.3-3.2 ק"ג בין אלה שאכלו שוקולד 5 פעמים בשבוע לאלה שלא אכלו שוקולד בכלל.
הקשר שנמצא במחקר בין אהבת שוקולד למשקל לא נוגע לכמות השוקולד שנאכלה סך הכל, אלא לתדירות אכילת הממתק.
ייתכן שהקשר בין שוקולד למשקל טמון בנוגדי החמצון שבפולי הקקאו. אבל, יש הרבה הסברים אפשריים אחרים לקשר בין שוקולד למשקל, מעבר להסבר שהשוקולד עצמו קשור בהרזיה. למשל, ייתכן שלעניים אין מספיק כסף להוציא על שוקולד וההשמנה נפוצה יותר באוכלוסיה זו. ייתכן גם שאנשים שרזו מפצים את עצמם בשוקולד.
מחקרים קודמים מצאו קשר בין צריכת שוקולד לירידה בלחץ דם והפחתת הסיכון למחלות לב ושבץ. יחד עם זאת, המחקרים לא מוכיחים כי תוספת של חטיף שוקולד לתזונה היומית תביא אתכם להיות רזים ובריאים יותר.
ראשית, חשוב לזכור כי לא כל השוקולדים זהים. השוקולד שנקשר לבריאות הוא שוקולד מריר (כהה), זה שמכיל את הכמויות הגדולות של נוגדי חמצון. שנית, יש להקפיד על מתינות. בשל הקלוריות, צריכת כמויות גדולות של שוקולד עשויה להעלות את הסיכון להשמנה ולמחלות הנלוות לה.
Arch Intern Med, 2012, 172(6), 519- 521
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ברוך הלוי-סגל
דינה היקרה,
גם המחקרים מזהירים מפני צריכת יתר של שוקולד מריר.
נרקומנים של פחמימות לעולם לא יסתפקו בקוביה אחת של שוקולד.
ד"ר שמואל גבעון
פורסם בראשונה: 15.06.2010
עדכון אחרון: 15.06.2010
הבשורה הטובה: אכילת שוקולד מריר מפחיתה את הסיכון להתקפי לב ולאירועים מוחיים. הבשורה הפחות מעודדת: לא מומלץ להסתער על הממתק המשמין וכדאי להסתפק בקוביה ליום
כמה שוקולד צריך לאכול כדי להיטיב עם הלב?
"הבשורה הטובה היא ששוקולד אינו מזיק כמו שנהגנו לחשוב, ועשוי אפילו להפחית את הסיכון לשבץ מוחי והתקף לב", אומר ד"ר בויז'ס. "הבשורה הרעה, לפחות לחלק מאתנו, היא שכמות הדרושה להשגת ההשפעה המיטיבה נמוכה למדי".
במילים אחרות, אין להבין מהממצאים שאפשר לזלול שוקולד בכמויות גדולות. שוקולד עשיר בקלוריות וכמו כל מזון עתיר קלוריות אחר שאוכלים בכמות רבה, הוא עלול לגרום לגידול של היקף הבטן ולהזיק לבריאות במקום להועיל.
הסיפא של המאמר הנדון ב"כמוני"
חשוב לזכור כי לא כל השוקולדים זהים. השוקולד שנקשר לבריאות הוא שוקולד מריר (כהה), זה שמכיל את הכמויות הגדולות של נוגדי חמצון. שנית, יש להקפיד על מתינות. בשל הקלוריות, צריכת כמויות גדולות של שוקולד עשויה להעלות את הסיכון להשמנה ולמחלות הנלוות לה.
חג חירות שמח,
ברוך הלוי סגל
מנכ"ל השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות בע"מ
www.fatgetslim.com
ד"ר דינה ראלט PhD
למה אתה מביא נתונים לא רלבנטיים לשוקולד? השוקולד שאותו מקדמים כבריא הוא שוקולד עתיר 85% והוא נמצא בריא באינספור מחקרים...
ממש לא מעניין נתוני שוקולד פרה.
ברוך הלוי-סגל
דוגמאות:
שוקולד פרה של עלית ל-100 גרם:
חלב : 519 קלוריות ו-64 גרם פחמימות.
מריר : 544 קלוריות ו-64 גרם פחמימות
מריר מובחר : 544 קלוריות ו-49 גרם פחמימות.
זו אחת הגירסאות. שוקולד בכל גירסה ממכר.
ההתנהלות שלי מול הצלחת היא לפי
פרופ' קארל גוגנהיים שלפי הגירסה שלו
100 גרם שוקולוד מריר מכילים 70 גרם פחמימות.
מועדים לשמחה,
ברוך הלוי-סגל
www.fatgetslim.com
denur1
בכתבה מצויין במפורש שמדובד בשוקולד מריר כהה,
היינו אותן חפיסות שוקולד בהן יש 85% או יותר מוצקי קקאו, כמות הפחממות בשוקולדים האלו נמצאת סביב
20 גר' פחממות ל-100 גרם שוקולד, שזו בדרך כלל תחולת החפיסה. מרבית השוקולדים האלו מחולקים ל-10 קוביות, היינו עשרה גרם שוקולד המכיל כ-2 גרם פחממות.
אני לא עוסק בצד ההשמנה של השוקולד הזה שככל
שהוא יותר משובח יש בו יותר שומן ופחות פחממות,
יותר חמאת קקאו ביחס לעיסת קקאו.
לא ברור לי למה אתה מכליל את השוקולד הזה שעליו מדובר כמוצר עתיר פחממות.
ברוך הלוי-סגל
כמו אקסטזי, גם הפחמימה היא חומר אורגני המרומם את מצב הרוח של צרכניו
ובמינון גבוה הוא מזיק לבריאותם.
מידת נזקו של הסם תלויה בכמות הנצרכת.
בספר תזונה רב-מכר מצאתי כתוב כדלהלן:
"הסרוטונין הוא שיקוי המיוצר במעבדת המוח. אכילת פחמימות מורכבות מעלה את רמת הסרוטונין בצורה מתונה וממושכת, לפיכך מומלץ לאכול פחמימות כל שלוש-ארבע שעות על מנת להנות מתחושת שובע ורוגע".
בספר תזונה אחר מצאתי כתוב, שסרוטונין שהוא כימיקל השולט בלמידה, בשינה ובמצב-הרוח עלול לגרום לדיכאון או לאי-שפיות כשהוא נצרך בעודף, וזה כבר בהחלט דומה לאקסטזי.
אין ולא היו מעולם המלצות בינלאומיות למינון פחמימות,
ולכן הרשו לעצמן מדינות המערב, ובראשון ארה"ב,
להמליץ על צריכת 60% פחמימות במנת המזון היומית, קרי 350-400 גרם ליום.
טוב לכלכלת המדינה, טוב ליצרני המזון, לא טוב לאוכלוסיה.
60% פחמימות מייצרים 60% שמנים והמיתאם שקוף וברור.
לא בכדי הוציא ד"ר אילן קיציס את השוקולד מתפריטם
של מטופליו והם יצאו נשכרים www.gdolot.com
נעמי
מבליטים יתרון קטן, ומתעלמים מנזקים שעלולים להיגרם מצריכת שוקולד, כולל שוקולד מריר.
אורה לב רון
בילדותי אמא שלי אילצה אותי לשתות שתי כוסות חלב ביום, למרות מחאותי. כדי להמתיק את הגלולה הלבנה, היא נתנה לי קוביית שוקולד מריר להחזיק בפה עם כל כוס.
לימים הבנתי שעכשיו כבר אין מי שיכריח אותי להכנע לחלב, ולכן הוא מחוץ לתחום. אבל למה לא ללמוד מהפרשה לקח מתוק-מריר? שוקולד?!
כילדה מחונכת המשכתי במסורת השוקולד היומי. זה מזניק את האופטימיות (לא לזמן רב, כדי לתדלק אותה צריך... עוד שוקולד)