מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אכילת שוקולד מריר בכמות קטנה עשויה למנוע אי ספיקת לב
על פי מחקר מארה"ב, נשים שאכלו שוקולד מריר פעם או פעמיים בשבוע הפחיתו את הסיכון לפתח אי ספיקת לב.
נמצא כי אכילת שוקולד בין פעם לפעמיים בשבוע מפחית בשליש את הסיכון לפתח אי ספיקת לב. אם זאת, אכילת שוקולד על בסיס יומיומי לא נמצאה כמפחיתה סיכון זה.
במחקר זה מבוסטון נבדקו 32,000 נשים שוודיות בגילאי 48-83 במשך 9 שנים.
לדעת דיאטנים, אכילת שוקולד לעיתים קרובות עלולה להזיק לבריאות, מאחר ושוקולד מכיל כמות רבה של סוכרים ושומנים ועשוי להוביל לעליה במשקל.
על פי המחקר אכילת מנה אחת עד שתיים בשבוע של 19-30 גר' של שוקולד מריר, מפחיתה את הסיכון לאי ספיקת לב ב32%. אכילת מנה אחת עד שלוש בחודש מפחיתה את הסיכון לפתח אי ספיקת לב ב26%. אכילת שוקולד כל יום לא הפחיתה כלל את הסיכון לפתח אי ספיקת לב.
לדעת החוקרים המנה האופטימלית עם האפקט הטוב ביותר למניעת התפתחות אי ספיקת לב, היא מנה אחת עד שתיים של שוקולד מריר בשבוע.
לדברי החוקרים זאת הפעם הראשונה שמחקר הראה השפעות לטווח ארוך הקשורות באי ספיקת לב.
בנוסף לכך נמצא כי לשוקולד המכיל כמות רבה יותר של קקאו השפעה טובה יותר על הלב.
שוקולד מריר יכול להכיל עד 75% קקאו, בעוד ששוקולד חלב סטנדרטי מכיל כ25% קקאו ופחות.
במחקר זה הנשים אכלו שוקולד חלב המכיל ריכוז קקאו של כ30%, מה שמקביל לריכוזי הקקאו שבשוקולד מריר בארה"ב.
לסיכום, אכילת שוקולד בכמות רבה מעלה את הסיכון לעליה במשקל, אם זאת אכילת שוקולד בכמות קטנה, מהווה בחירה טובה לחטיף לאחר הארוחה.
עריכה ותרגום: מיכל אברג'יל
ד"ר דינה ראלט PhD
האם שמעתם שבעוד כ- 20 שנה יש חשש שלא ישאר שוקולד לכולם? בגלל הצריכה המוגברת שלו בזמננו...
http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/180/837.html