מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאכילה מנחמת

אכילה מנחמת

מחקר חדש מצא כי מזון טעים אכן יכול להרגיע אותנו כשאנו חשים לחץ


מזון מתוק וטעים מפחית את הלחץ (צילום: אתר סטוק פוטוז)
מזון מתוק וטעים מפחית את הלחץ (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

רבים מאתנו בוחרים לאכול מזון טעים ועתיר קלוריות כ"מזון מנחם" כשאנחנו בלחץ, על מנת להקל על תחושת הלחץ. חוקרים מאוניברסיטת סינסינטי הראו באמצעות ניסוי חדש שערכו בקרב חולדות, שמשקה מתוק וטעים (עתיר סוכרוז) אכן מפחית את התגובות העצביות, את תגובות הלב ואת התגובות התנהגותיות ללחץ.

 

מכיוון שהחוקרים השתמשו במשקה ממותק בממתיק מלאכותי, הם הראו שזו לא תוספת הקלוריות שאחראית להקלה בסימני הסטרס, שכן שימוש בממתיק מלאכותי הביא לירידה בלחץ ואילו כשביצעו בחולדות החדרה של סוכר ישירות למעי, זה כלל לא השפיע על הלחץ. מכאן, הסיקו החוקרים שזאת תחושת הסיפוק וההנאה המלווה את המתיקות האחראית להקלה על הלחץ, ולא הסוכר עצמו.

 

עוד מצאו החוקרים כי פגיעה באמיגדלה של החולדה, אזור משמעותי מבחינת רגש במוח, מונעת את ההשפעה המקלה של הסוכרוז על רמת הלחץ, כך שנראה שזהו האזור במוח המעורב בתחושת הסיפוק והפחתת הלחץ שמגיעה מהאוכל הטעים והמנחם. החוקרים אומרים כי נראה שהתגובה הטבעית של הפחתת לחץ עם האכילה של מזון טעים, מתרחשת דרך שינויים באמיגדלה וכדאי לקחת את האזור הזה במוח בחשבון כשמפתחים טיפולים אסטרטגיים למניעת השמנה והפרעות הקשורות ללחץ.

 

מחקר נוסף שערכו לאחרונה אותם החוקרים, מצא כי כאשר נתנו לחולדות משקה מתוק בכמות מוגבלת מספר פעמים, ההקלה בלחץ הייתה גבוהה יותר בהשוואה למתן כמות גדולה של משקה מתוק בפעם אחת.

 


Proc Natl Acad Sci U S A. 2010, 107(47), 20529-34
 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט