מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותאי סבילות ללקטוז – לפעמים זה רק בראש

אי סבילות ללקטוז – לפעמים זה רק בראש

מחקר: לרבים מהאנשים שחושבים שיש להם אי-סבילות ללקטוז אין למעשה שום בעיה לעכל מוצרי חלב


רבים מהסובלים מבעיות בבטן נמנעים ממוצרי חלב, כשאשם האמיתי הוא מצבם הנפשי (צילום: Shutterstock)
רבים מהסובלים מבעיות בבטן נמנעים ממוצרי חלב, כשאשם האמיתי הוא מצבם הנפשי (צילום: Shutterstock)

לא מעט אנשים נמנעים ממוצרי חלב מכיוון שהם חושבים שיש להם אי-סבילות ללקטוז. אבל מתברר כי רבים מהטוענים שיש להם אי-סבילות, הם למעשה פשוט לחוצים, חרדים או מדוכאים. בעוד שהתסמינים שלהם אמיתיים, הגורם להם נמצא במוח, ולא בקפה ההפוך.

 

לתגלית החדשה של החוקרים האיטלקים מאוניברסיטת מילאנו השלכות חשובות לבריאות, מכיוון שאנשים רבים המאמינים שיש להם אי-סבילות ללקטוז נמנעים מצריכת מוצרי חלב העשירים בסידן וברכיבים תזונתיים נוספים.

 

אי סבילות ללקטוז נגרמת בשל חוסר באנזים לקטז, שמפרק את הלקטוז – סוכר החלב, ומאפשר את ספיגתו ממערכת העיכול לדם. הסובלים מהתופעה חווים נפיחות, גזים, כאבי בטן, בחילה ושלשולים, כאשר הם אוכלים מוצרי חלב.

 

המחקר נערך על יותר ממאה אנשים שסבלו מכאבי בטן, נפיחות ושלשול והאמינו כי יש להם אי-סבילות ללקטוז. החוקרים בדקו באמצעות תבחיני נשיפה אם באמת יש למתנדבים בעיות בפירוק הסוכר וספיגתו בדם. בנוסף, החוקרים תשאלו אותם על הבריאות הפיזית והנפשית שלהם, בין היתר – האם הם מדוכאים, חרדים, או סובלים מכאבים נוספים.

 

תוצאות הבדיקות שהוצגו בכנס שבוע מחלות העיכול שנערך לאחרונה בארצות הברית, הראו שהבעיות בבטן של הנחקרים לא ממש קשורות לעיכול הלקטוז. לעומת זאת, נראה כי לעיתים המצב הנפשי שלהם הוא האשם.

 

החוקרים אומרים כי אין ספק שלחלק מהאנשים יש גנים שמקשים על עיכול הלקטוז, מה שגורם לבעיות בבטן כשהם שותים כמויות גדולות של חלב. אבל, רבים מהאנשים שטוענים שכוס קפה או שוקו גורמת להם לסבול מבעיות, למעשה יכולים לעכל לקטוז ללא בעיה. לדבריהם, בקרב אותם אנשים, פעמים רבות לסימפטומים יש בסיס פסיכולוגי. בדיוק כפי שמתח עלול לגרום לכאב ראש, הוא עשוי לגרום גם לבעיות בבטן.

 

 

למידע נוסף באתר הכנס

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ענתר
09/05/13 17:31

בסיס פסיכולוגי

 

תגידו שעדיין אתם לא יודעים את הסיבה

אבל תפסיקו להאשים את החולה