מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותאישה לקתה בדלקת מוח מסוכנת ונפטרה לאחר שימוש בטקפידרה

אישה לקתה בדלקת מוח מסוכנת ונפטרה לאחר שימוש בטקפידרה

ה-FDA מזהיר מפני סיכון לתופעת לוואי מסוכנת המכונה PML בעקבות השימוש בתרופה טקפידרה לטרשת נפוצה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מנהל המזון והתרופות בארה"ב (ה-FDA) פרסם אתמול (ג') אזהרה על סיכון לתופעת הלוואי המסוכנת PML עקב שימוש בתרופה טקפידרה המיועדת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית. האזהרה החדשה מבוססת על מקרה ראשון וקטלני של PML באדם שהשתמש בתרופה, עליו דווח באוקטובר האחרון.

 

progressive multifocal leukoencephalopathy) PML) היא דלקת מוח מסוכנת ונדירה העלולה לגרום לנכות קשה ולמוות. היא נגרמת בעקבות חדירה של וירוס ה-JC למוח. וירוס ה-JC באופן רגיל נמצא תחת שליטה על-ידי מערכת החיסון של הגוף ואינו גורם לנזק, אבל כאשר קיימת פגיעה במערכת החיסונית כמו ירידה במספר תאי הדם הלבנים, נפגמת יכולת הגוף להילחם בווירוס ואז ייתכן שהזיהום יוביל לפעילות דלקתית והרס ברקמות המוח. PML עלולה להוביל לפגיעה קטלנית במוח ולסימפטומים נוירולוגים כגון דמנציה, עיוורון, שיתוק והתקפים.

 

האזהרה החדשה מתבססת על מקרה עליו דיווחה יצרנית התרופה ביוג'ן באוקטובר האחרון. הדיווח תיאר מטופלת שנטלה את התרופה טקפידרה במשך למעלה מ-4 שנים, אשר פיתחה PML ובהמשך נפטרה. לפני שפיתחה PML המטופלת סבלה מלימפופניה - ירידה חדה בכמות תאי הדם הלבנים בגוף - תופעה המהווה גורם סיכון ל-PML. המטופלת שנפטרה לא נטלה תרופות אחרות המשפיעות על מערכת החיסון או שנקשרו ל-PML.

 

לאחר שבחנה את המקרה, ועדה של רשות התרופות האירופאית (EMA) המליצה ב-7 בנובמבר ליידע את ציבור הנוירולוגים והמטופלים על המקרה, בכדי שהסיכון יילקח בחשבון בעת נטילת התרופה. הוועדה עדיין בוחנת את המקרה ועשויה לפרסם המלצות או אזהרות נוספות בהמשך. כעת ה-FDA מודיע כי תווית התרופה תעודכן ותציין את פרטי המקרה ומפרסם הנחיות לרופאים ולמטופלים:

 

• יש לומר למטופלים הנוטלים טקפידרה ליצור קשר עם הרופא מיד אם הם מפתחים תסמינים העלולים לרמז על PML. הסימפטומים של PML הם מגוונים, מתפתחים במשך ימים או שבועות וכוללים: חולשה גוברת בצד אחד של הגוף או גפיים מסורבלות, הפרעות בראייה ושינויים בחשיבה, זיכרון והתמצאות שמובילים לבלבול ולשינויים באישיות.

 

• יש לדווח לרשויות על תופעות לוואי הקשורות לשימוש בטקפידרה.

 

• הרופאים צריכים להורות למטופלים להפסיק את הטיפול מיד עם הסימן הראשון המעורר חשד ל-PML ולערוך בדיקות אבחנתיות מתאימות.

 

• יש לעקוב אחר רמות הלימפוציטים במטופלים בתרופה.

 

חברת ביוג'ן מדווחת כי למעלה מ-100,000 אנשים עם טרשת נפוצה השתמשו בתרופה וזהו מקרה ה-PML היחיד עליו ידוע. כחלק מההנחיות הקיימות לרופאים, רשום כי אחת מתופעות הלוואי של הטקפידרה היא ירידה בכמות תאי הדם הלבנים וכי יש לבצע ספירת תאי דם לבנים טרום השימוש ובאופן תדיר כל עוד הטיפול נמשך.

 

ה-PML מוכרת כתופעת לוואי נדירה של תרופה אחרת לטרשת נפוצה – טייסברי. ברגע שתופעת הלוואי זוהתה בשנת 2005 התרופה ירדה מהמדפים ולאחר מכן חזרה בשילוב תוכנית מעקב וניהול סיכונים כנגד ה-PML. אנשים המקבלים את הטייסברי כיום עוברים בדיקת דם מיוחדת לזיהוי וירוס ה- JC ונבדקים באופן תדיר לאורך הטיפול.

 

לפרטים נוספים באתר ה-FDA

 

ג-ר-ח
27/11/14 18:38

ולי יש JC VIRUS אבל בכל זאת מתעקשים לנסות עליי גם TISABRI וגם טקפידרה ששתיהן גורמות ל PML . רק ההתעקשות שלי לא להפוך לשפן ניסיונות , הצלחתי למנוע מהם לדחוף לי את אותן תרופות . לדעתי כל מי שסובל ממהלך ראשוני התקפי או התקפי מתקדם שידוע שמהלכים אלה לא מגיבים לכל התרופות הקיימות במקרה הטוב, אין לנסות עליהם אף תרופה שיכולה רק להזיק להם . תודה לך ערן על השיתוף במאמר הזה .

שיט שיט שיט.

אשכרה, לפעמים התרופות יותר גרועות מהמחלה.

 

Rene2
26/11/14 10:38

אימא'לה