מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאין כניסה לכסא גלגלים בבתי עלמין צבאיים

אין כניסה לכסא גלגלים בבתי עלמין צבאיים

בתי עלמין צבאיים רבים ברחבי הארץ אינם נגישים לכסא גלגלים


אין כניסה לנכים בכסא גלגלים
אין כניסה לנכים בכסא גלגלים

האם נכה בכסא גלגלים לא יכול להגיע לטקס זיכרון בבית עלמין צבאי ? מתברר שלא בכולם.

 

לפי סיור שנערך על ידי עמותת הנגישות עולה כי בארץ ישנם בתי עלמין רבים בהם נמנעת כניסת נכה בכסא גלגלים עקב חוסר נגישות. כך למשל בבית עלמין צבאי בגדרה נמנעת כניסה של אנשים בעלי מוגבלויות אשר מתניידים בעזרת כסא גלגלים וזאת בגלל   2 מדרגות אשר מונעות כניסת הנכה.

 

לדברי יו"ר העמותה, יובל וגנר, המצב דומה גם בבתי העלמין הצבאיים ברחובות ובראשון לציון. "עלות התיקון והתקנת הרמפה היא אפסית, אולי כמה מאות שקלים. אנו נדרוש משר הביטחון שעד ליום הזיכרון בשנה הבאה גם בעלי מוגבלויות יוכלו לעלות לקברי יקיריהם".

 

חבר הכנסת אילן גלאון (מרצ) שהצטרף לסיור אמר " נכה שמגיע לבית עלמין לא נגיש נתקל בביזיון ובהשפלה. אז נכון, יש לנו איומים, אבל לעשות רמפה פשוטה בעלות של מאות שקלים זה דבר בסיסי, על מנת שלכל אדם תהיה יכולת להגיע לקברים בצורה מכובדת".

 

גם ח"כ מטלון הביע זעם למראה המדרגות שמנעו את עלייתו לקברים. "אלו דברים שאינם מתקבלים על הדעת", אמר והוסיף: "יש כאן עניין של ערכיות וכבוד האדם. לצערי מה שקורה כיום זו השפלה שנובעת מאטימות".

 

משרד הביטחון מסר בתגובה: "השקענו שלושה מיליון שקלים בשנה האחרונה לבניית שבילי גישה לנכים. לצערנו יש בתי קברות בהם לא ניתן לבצע הנגשה עקב אי יכולת להזיז קברים. עם זאת, בשנים האחרונות ההנגשה לנכים נקבעת כבר ברמה התכנונית".

 

מקור-וואלה חדשות

 

ערכה: אנה רייזמן