מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאיך שעון חורף משפיע על הילדים?

איך שעון חורף משפיע על הילדים?

מחקר מצא כי הזזת השעון שעה אחורה מובילה לירידה בכמות הפעילות הגופנית שהילדים מבצעים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ישראל עברה לשעון חורף, מה שאומר שיתחיל להחשיך כבר בשעות אחר הצהריים המאוחרות. לשקיעה המוקדמת מתברר, עשויה להיות השפעה על בריאות הילדים. מחקר חדש מצא שכאשר השמש שוקעת מוקדם יותר, הילדים צוברים פחות פעילות גופנית.

 

המחקר, שנערך על ידי חוקרים מבית הספר להיגיינה ורפואה טרופית בלונדון ואוניברסיטת בריסטול, כלל יותר מ-23,000 ילדים בגילאי 5-16 בתשע מדינות בהן אנגליה, אוסטרליה, ארה"ב, נורבגיה, דנמרק וברזיל. החוקרים בחנו את הקשר בין זמן השקיעה לפעילות הגופנית שביצעו הילדים, שנמדדה על-ידי מדי תאוצה שנלבשים על המותניים ומודדים תנועות גוף.

 

הממצאים, שפורסמו בכתב העת International Journal of Behavioural Nutrition and Physical Activity, הראו כי סך הפעילות הגופנית היומית בעצימות בינונית עד גבוהה שביצעו הילדים בכל המדינות היה גבוה ב-15-20% בימי הקיץ בהם השמש שקעה לאחר השעה 21:00, בהשוואה לימי חורף בהם השמש שקעה לפני 17:00.

 

עוד נמצא כי בהתאמה לשעת השקיעה הייתה ירידה ברורה וחדה ברמות הפעילות הגופנית. לדוגמה, כאשר השמש שקעה בין 18:00 ל-19:00, אלה היו השעות בהן הייתה הצניחה המהירה ביותר בפעילות הגופנית.

 

הקשר בין שעת השקיעה לרמות הפעילות הגופנית נותר גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים השפעות אפשריות של מזג אוויר כמו טמפרטורה, גשם ורוח. ההשפעה של שעון החורף על הפעילות התרחשה גם בקרב בנים וגם בקרב בנות, גם בילדים במשקל תקין וגם בילדים בעלי עודף משקל או שמנים.

 

בחלקו השני של המחקר, החוקרים התעמקו בדפוסי הפעילות הגופנית של 439 מהילדים, שנמדדו ביום שלפני וביום שאחרי מעבר משעון חורף לשעון קיץ במקום בו הם גרים. החוקרים מצאו עדויות ברורות לכך שהזזת השעון משפיעה באופן ישיר ומיידי על הפעילות הגופנית של הילדים - כבר ביום שלאחר הזזת השקיעה לשעה מאוחרת יותר, כל ילד נהיה יותר פעיל.

 

השפעה מתונה אך מצטברת 

 

ממצאי המחקר מחזקים מסקנותיו של מחקר שפורסם בשנת 2011 בכתב העת Journal of Physical Activity and Health. המחקר בחן את רמות הפעילות של 325 ילדים בריטים בגילאים 8 עד 11. הילדים לבשו מדי תאוצה שתיעדו את רמות הפעילות הגופנית שהם ביצעו וגם תיעדו את הפעילויות שלהם ביומנים בימים שונים של השנה. המחקר מצא כי הילדים עשו יותר פעילות בחוץ בימים ארוכים יותר – בלי קשר לגשם או רוח. רוב השינוי בפעילות התרחש בין השעות 17:00 ל-20:00. לכן החוקרים הסיקו כי האור הוא זה שמשפיע על רמות הפעילות של הילדים.

 

החוקרים מסבירים כי שעות אחר הצהריים והערב הן "שעות קריטיות" למשחקים בחוץ בקרב ילדים. ההשפעה של הזזת השקיעה שעה קדימה שתועדה במחקר היא מתונה, אך היא מצטברת ומשמעותית, במיוחד היום כשילדים מבלים את רוב הזמן בישיבה מול המחשב או הטלוויזיה. נראה כי הרחבת "שעון קיץ" למשך כל השנה לא תפתור את הבעיה של רמות הפעילות הנמוכות ושכיחות ההשמנה בילדים, אך החוקרים משוכנעים שזה בהחלט יהיה צעד בכיוון הנכון.

 

בשנה שעברה אישרה כנסת ישראל את "חוק שעון הקיץ" שיזם שר הפנים גדעון סער, שנקבע על-פי המקובל במדינות אירופה. לפי החוק, במקום מעבר לשעון חורף בתחילת אוקטובר כפי שהיה נהוג בארץ בעבר, שעון הקיץ נמשך מסוף מרץ עד יום ראשון האחרון של חודש אוקטובר בשעה 02:00. שעון הקיץ יוחזר בשנה הבאה ב-27 במרץ.

 

 

Int J Behav Nutr Phys Act, published 24 October 2014