מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאיך לגרום לילדים לאכול ירקות?

איך לגרום לילדים לאכול ירקות?

מחקר: כשמציגים לילד ירק עם רוטב טעים, עולה הסבירות שהוא יאהב אותו יותר, גם בעתיד כשיוגש ללא רוטב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הילד לא מוכן לאכול ירק? נסו להטביע אותו ברוטב שהוא אוהב כמו רוטב גבינה או קטשופ. מתברר שלא מדובר רק בפתרון זמני. מחקר חדש מצא כי הצמדת ירקות לא אהודים למזון שהילדים אוהבים יותר, עשויה להביא לכך שהם יאהבו את הירקות עצמם ויאכלו מהם יותר בעתיד.

 

חוקרים מאוניברסיטת אריזונה מצאו כי בקרב ילדי גן שהציגו להם כרוב ניצנים יחד עם רוטב גבינה, הייתה סבירות גבוהה יותר שהם יאהבו את הירק ויאכלו יותר ממנו, גם כאשר הוגש בהמשך כמו שהוא, ללא רוטב או תוספות אחרות.

 

החוקרים מסבירים כי ילדים מפתחים העדפות למזונות בגיל צעיר, בעוד שהם נוטים להיות בררניים מאוד בגיל הזה. לכן, חשוב למצוא דרכים שיגרמו להם לקבל מזונות חדשים ובריאים בתקופה זו. לדבריהם, האסטרטגיה של הצמדת משהו חדש למשהו שהאדם כבר אוהב – המוכרת כהתניה אסוציאטיבית – יכולה לסייע לעודד ילדים לאכול יותר מזון בריא כמו פירות וירקות.

 

המחקר הקטן שפורסם בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics נערך בקרב 29 ילדים בגילאי שלוש עד חמש שנים. ההורים מילאו שאלונים מפורטים, בהם התייחסות ל-11 ירקות – לגביהם נשאלו אם ילדם ניסה אותם בעבר ואם הוא אוהב את הירק או לא.

 

כרובית וכרוב ניצנים היו בין הירקות שרוב הילדים לא ניסו מעולם ולכן החוקרים בחרו בהם למחקר. הילדים קיבלו כרובית וכרוב ניצנים מבושלים פעם ביום במשך שבעה ימים. חלק מהילדים קיבלו את הירקות כמו שהם בעוד שהאחרים קיבלו את הירקות עם רוטב גבינה.

 

החוקרים מצאו כי ילדים שקיבלו כרוב ניצנים עם רוטב גבינה במהלך השבוע הראשון - שבוע ההתניה, אהבו את הירק יותר באופן משמעותי, בהשוואה לילדים שקיבלו כרוב ניצנים ללא רוטב. פחות מילד אחד מכל חמישה שקיבלו כרוב ניצנים ללא רוטב אמר שהוא אוהב את הירק, בעוד שכשני שליש מהילדים שקיבלו את כרוב הניצנים עם רוטב אמרו שהם אוהבים אותו. באשר לכרובית, באופן כללי הילדים אהבו אותה יותר. הם אהבו במידה שווה בין אם הוגשה להם עם רוטב או בלעדיו.

 

לאחר שבוע ההתניה, כאשר הילדים קיבלו את הירקות המבושלים כמו שהם, ללא רוטב, אלה שאמרו בעבר כי הם אוהבים כרוב ניצנים אכלו ממנו יותר מאשר ילדים שאמרו שהם לא אוהבים את הירק.

 

יש צורך במחקרים נוספים בנושא הצמדת מזונות - שיהיו גדולים יותר ויעקבו אחר הילדים תקופה ממושכת - לפני שניתן יהיה לקבוע שמדובר באסטרטגיה מנצחת. בינתיים, אתם יכולים לבדוק אם זה עובד בעצמכם.

 

 

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics published online 21 January 2014

 

שירה14
10/02/14 19:25

והנה קישור:

http://www.melechyerakot.com/

שירה14
10/02/14 19:24

יש משחק חדש מעולה שעוזר לילדים לטעום ולאכול מגוון גדול של ירקות. נקרא "מלך הירקות"