מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותאיך הפרעת אכילה משפיעה על הסיכוי להריון תקין?

איך הפרעת אכילה משפיעה על הסיכוי להריון תקין?

מחקר מצא שכיחות גבוהה יותר של הפלות יזומות ולא יזומות בקרב נשים שאובחנו עם הפרעות אכילה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לנשים עם הפרעות אכילה סבירות גבוהה יותר להיות ללא ילדים, בהשוואה לנשים אחרות באותו גיל. הסבירות להפלה לא יזומה גבוהה פי יותר משלושה בקרב הסובלות מהפרעת אכילה בולמוסית והסבירות להפלה יזומה כמעט כפולה בקרב בולימיות, בהשוואה לנשים אחרות. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת International Journal of Eating Disorders.

 

המחקר, שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת הלסינקי והמכון הלאומי לרווחה ובריאות בפינלנד, בחן את בריאות הרבייה של 2,257 נשים שטופלו במרכז להפרעות אכילה בבית החולים של האוניברסיטה במשך 15 שנים, בהשוואה לקבוצת ביקורת. קבוצת הביקורת הורכבה מיותר מ-9,000 נשים ללא הפרעות אכילה, באותו גיל ומאותו אזור מגורים של הנשים עם הפרעות האכילה.

 

כשהשוו בין שתי הקבוצות, החוקרים מצאו כי לנשים עם הפרעות אכילה סבירות גבוהה יותר ב-86% להיות ללא לילדים בהשוואה לנשים אחרות בקבוצת הגיל שלהן. גם שיעורי ההריונות וגם שיעורי הלידה היו נמוכים יותר בקרב נשים עם הפרעות אכילה בהשוואה לקבוצת הביקורת.

 

מגמה זו הייתה בולטת במיוחד בחולות אנורקסיה. בקבוצה זו מספר ההריונות היה נמוך מחצי מזה של קבוצת הביקורת.

 

עוד מצאו החוקרים כי הסבירות להפלה לא יזומה הייתה גבוהה פי יותר משלושה בקרב הסובלות מהפרעת אכילה בולמוסית והסבירות להפלה יזומה הייתה כמעט כפולה בקרב בולימיות.

 

המחקר לא מספק הסבר לבעיות הרבייה שנצפו בנשים שסבלו מהפרעות אכילה. אבל בהתבסס על מחקרים קודמים, נראה הגיוני שהפרעות האכילה תורמות לבעיות.

 

גם השמנה וגם תת משקל קשורים לסיכון מוגבר לבעיות פוריות ולהריונות לא תקינים. מחקרים קודמים כבר מצאו כי נשים עם הפרעות אכילה עשויות להיתקל בקושי להרות ושהסבירות שהן יזדקקו לטיפולי הפריה כפולה.

 

בנוסף, הפרעות אכילה מערבות פעמים רבות אי סדירות של המחזור החודשי או העדר וסת, מה שעשוי להוביל להזנחת אמצעי המניעה ולכן גם להריונות לא רצויים. גם מחקרים קודמים מצאו כי לנשים עם הפרעות אכילה סיכון מוגבר להריונות בלתי מתוכננים והפלות יזומות.

 

ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של טיפול בהפרעות אכילה ואת החשיבות של פניה לייעוץ פוריות ומעקב אחר נשים עם הפרעות אכילה מסוגים שונים. 

 

 

Int J Eat Disord 1 SEP 2013