מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
איך המצב המשפחתי משפיע על תוצאות הצנתור?
בבריאות ובחולי: מחקר נוסף מצא קשר בין נישואים לבריאות. והפעם: מצבם של נשואים טוב יותר לאחר צנתור
בשנה הראשונה לאחר פתיחת חסימה של כלי דם, מצבם של מטופלים נשואים היה טוב הרבה יותר ממצבם של אלה שאינם נשואים. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת American Heart Journal.
מחקרים רבים כבר מצאו הטבות בריאותיות לנישואים בתחומים שונים, בהם בריאות הלב. כך לדוגמה, מחקר שפורסם השנה מצא כי נישואים מפחיתים את הסיכון להתקף לב ומחקר שפורסם לפני כשנתיים מצא כי נישואים מאושרים יותר ממשלשים את הסיכוי לשרוד 15 שנים לאחר ניתוח מעקפים.
המחקר החדש נערך בקרב 11,216 מטופלים שעברו צנתור לפתיחת עורקים חסומים. 55% מהנחקרים היו נשואים ו-45% היו רווקים, גרושים או אלמנים.
החוקרים מצאו שלמרות שרמות גבוהות של כולסטרול והיסטוריה משפתית של מחלות לב - שני גורמי סיכון משמעותיים למחלות לב - היו שכיחות יותר בקרב אנשים נשואים, לאנשים שאינם נשואים הייתה סבירות גבוהה הרבה יותר לפתח בעיות לב משמעותיות – בהן התקף לב, צורך בצנתור נוסף ואף מוות – גם בטווח הקצר וגם שנה לאחר הצנתור.
המגמה התחילה מיד לאחר שהמטופלים עברו את הצנתור: 1.1% מהמטופלים הלא נשואים מתו בבית החולים, בהשוואה ל-0.4 מהמטופלים הנשואים. לאחר שנה, 13.3% מהלא נשואים סבלו מאירועי לב חמורים, בהשוואה ל-8.2% מהנשואים.
גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמי סיכון אחרים שהיו עלולים להשפיע על בריאות הלב, כמו עישון, למטופלים שאינם נשואים היה סיכון גבוה יותר לבעיות לב משמעותיות לאחר הצנתור. ההטבות הבריאותיות של הנישואים היו בולטות יותר בגברים בהשוואה לנשים.
American Heart Journal, online September 3, 2013