מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאיך המזון בשכונת המגורים משפיע על הסיכון להשמנה?

איך המזון בשכונת המגורים משפיע על הסיכון להשמנה?

חוקרים אמריקאים מצאו כי ילדים למשפחות שמתגוררות בשכונות שמאפיינות מעמד סוציואקונומי נמוך בהן קיים חוסר ביטחון תזונתי נמצאים בסיכון גבוה יותר לצבור משקל עודף


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות עם העלייה בהיקף תופעת ההשמנה בעולם וסיבוכיה – נמצא קשר ברור בין משקל עודף למצב סוציואקונומי. גם בישראל מספקים נתוני קופות החולים תמונת מצב שכזו: לפי נתוני התוכנית הלאומית למדדי איכות ברפואת הקהילה של משרד הבריאות והמכון הלאומי לחקר שרותי הבריאות ומדיניות הבריאות, המבוססים על נתונים מתיקיהם הרפואיים של הישראלים, בשנת 2023 רבע (25.4%) מהבוגרים בגילי 64-20 תועדו עם השמנת יתר – 30.7% מהאנשים ברבעון הדירוג הסוציואקונומי הנמוך ביותר לעומת 18.4% מאלו ברבעון הגבוה ביותר. נתונים אלה משיקים גם לפערים לרעת תושבים עניים בבחינת היקף התחלואה בסוכרת סוג 2 הקשורה בהקשר הדוק להשמנה.

 

נתונים שנאספו במסגרת תוכנית הלאומית על הנוער בישראל הצביעו על קשר דומה: בשנת 2023, בגילי 15-14 תועדו מעל לעשירית (13.2%) מהילדים עם השמנת יתר, בהם 15.2% מהילדים ברבעון הסוציואקונומי הנמוך ביותר לעומת 9% ברבעון הגבוה. הפערים מתחילים כבר בגיל 7, בו נמצא כי קרוב לעשירית (8.1%) התמודדו עם השמנת יתר – 8.5% מהילדים ברבעון הסוציואקונומי הנמוך לעומת 6.5% מהילדים ברבעון הגבוה. נתונים אלה חמורים במיוחד על רקע הסיבוכים שנחשפים בשנים האחרונות הקשורים להשמנת ילדים והשמנת מתבגרים שעשויים להשפיע על המשך החיים.

 

עתה מאיר מחקר שבוצע בארה"ב על אחד ההסברים האפשריים לקשר שבין מעמד סוציואקונומי להשמנה: התברר כי ילדים שגדלים בשכונות המאופיינות במעמד סוציואקונומי נמוך שיש בהן גישה מוגלת למזון ובעיקר למזון בריא – נוטים יותר לצבור משקל עודף וחשופים יותר לסיבוכי השמנה בעתיד.

 

סיכון גבוה להשמנה חמורה

 

צוות בראשות חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בחן נתונים שנאספו מינוער 1994 עד מארס 2023 על 28,539 ילדים ברחבי ארה"ב מ-55 מחקרי עקבה המשתתפים בפרויקט לאומי הבוחן השפעות סביבתיות על ילדים (ECHO). הצוות התמקד בילדים משכונות המאופיינות במעמד סוציואקונומי נמוך, בהן קיימת גישה מוגבלת למזון מאחר שהן רחוקות ממרכזי קניות. המדובר בשכונות המרוחקות יותר מ-0.8 קילומטרים (חצי מייל) מסופרמרקטים בסביבה עירונית או מעל ל-16 קילומטרים (10 מייל) מסופרמרקטים בסביבה כפרית.

 

נמצא כי מגורים בשכונות אלו במהלך ההיריון או בשנים הראשונות לחיים מוביל לסיכון גבוה ב-50% להשמנת יתר מהילדות ועד גיל ההתבגרות. אצל אותם ילדים תועד סיכון גבוה ב-37% להשמנת יתר בגיל 5, סיכון גבוה ב-71% להשמנה בגיל 10, וסיכון גבוה פי 2.08 להשמנה בגיל 15. כמו כן, אצל ילדים אלה תועד סיכון גבוה במיוחד ב-21% להשמנה חמורה בגיל 5, סיכון גבוה ב-54% להשמנה חמורה בגיל 10, וסיכון גבוה ב-92% להשמנה חמורה בגיל 15.

 

תוצאות המקר מדגשות את החשיבות הגבוהה של הסביבה השכונתית בשלבי החיים המוקדמים בעיצוב הבריאות העתידית של הילדים.

 

המחקר נתמך על ידי מענקים מטעם פרויקט ECHO, המכון הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH) והמשרד למחקרים התנהגותיים וחברתיים במכון הלאומי (OBSSR), וממצאיו פורסמו בגיליון ספטמבר 2024 של כתב העת JAMA Pediatrics.

 

פתיחת סופרמרקטים חדשים

 

בהודעה לעיתונות שהופצה עם פרסום הממצאים הדגישו החוקרים כי היקף חוסר הביטחון התזונתי של ילדים בארה"ב נותר גבוה בצורה מדאיגה. במקביל, שיעור השמנת היתר בקרב ילדים נמצא אף הוא במגמת עלייה מתמדת. ניכר כי לשני המצבים השלכות בריאותיות ארוכות טווח, כולל על מחלות לב וסוכרת.

 

"חשוב להבין כיצד חוסר ביטחון תזונתי בילדות משפיע על השמנת יתר בהמשך החיים", אמר ד"ר איזודין אריס (Aris), החוקר הראשי. "פענוח המנגנונים והזיהוי של גורמי הסיכון שמקשרים בין הגישה למזון בשכונה להשמנת יתר בילדים, יאפשר לפתח אסטרטגיות מניעה ממוקדות שעשויות להפחית מצבים כרוניים בעתיד".

 

ד"ר אריס מוסיף כי הממצאים תומכים בצורך לשפר את הגישה למזון בריא בשלבי החיים המוקדמים, כולל מתן תמריצים לפתיחת סופרמרקטים חדשים בשכונות עם מעמד סוציואקונומי נמוך. לדבריו, צעד זה עשוי לסייע למניעת השמנת יתר בילדים בעתיד.

 

במחקר אמריקאי שפורסם עוד באוגוסט 2012 בכתב העת American Journal of Public Health נקבע כי שיפור הנגישות לסופרמרקטים היא אמנם אסטרטגיה חשובה בהפחתת הסיכון להשמנה באוכלוסייה, אולם עליה להיות מלווה באסטרטגיה נוספת של שיפור הנגישות הכלכלית לתזונה בריאה – דהיינו הפחתת מחירי מזונות בריאים. זאת על רקע המצב שבו כיום רוב המשפחות ממעמד סוציואקונומי נמוך ניזונות מאוכל לא בריא עתיר בסוכרים, מלח ושומנים רוויים.

 

במסגרת פרויקט שפעל לפני המלחמה בישראל בשיתוף משרד הבריאות ומשרד הכלכלה והתעשייה גובש סל מזון בריא לאוכלוסייה. בבחינת נתוני מחירי המזונות בשנת 2022, עוד לפני גל ההתייקרויות של השנתיים האחרונות, התברר כי עלות סל מזון בריא, הכולל 64 מוצרי מזון המוגדרים בריאים, עמדה בממוצע על 795 ש"ח בסופרמרקטים, תוך פערי מחירים של 41% בין הסופרמרקט הזול ביותר (681 ש"ח) והיקר ביותר (961 ש"ח).  העלות מורכבת מפירות וירקות (208 ש"ח), ביצים, עוף ודגים (157 ש"ח), שמן זית, אגוזים וזרעים (123 ש"ח), דגנים ודומיהם (105 ש"ח), קטניות (90 ש"ח), מוצרי חלב ותחליפים מהצומח (40 ש"ח) ושונות (72 ש"ח).

 

JAMA Pediatrics, doi:10.1001/jamapediatrics.2024.3459