כליות ודיאליזה
מנהלי קהילה
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
איזון אגרסיבי של סוכרת אינו משפר הישרדות בחולים עם אי ספיקת כליות
עפ"י מחקר חדש שפורסם ב-clinical JASN, איזון אגרסיבי של סוכרת, אינו משפר הישרדות חולים סוכרתיים עם אי ספיקת כליות
05/08/10
תגובות 0(צילום: Shutterstock)
סוכרת לא מאוזנת עלולה לגרום לסיבוכים קשים בחולים סוכרתיים עם אי ספיקת כליות. במחקר חדש שכלל 24,875 חולים סוכרתיים עם אי ספיקת כליות, שהיו במעקב במשך 3 שנים, נמצא כי רק רמות סוכר קיצוניות גבוהות או נמוכות, היו קשורות עם תמותה מוגברת. ערכי HbA1C מעל 11% בלבד היו קשורות עם סיכון מוגבר ב-21% לתמותה במהלך תקופת המעקב.
בהעדר מחקרים קליניים מבוקרים טובים, לא ניתן להמליץ על איזון אגרסיבי של הסוכרת בחולים עם אי ספיקת כליות ובחולי דיאליזה, אלא כאשר הם סובלים מערכים קיצוניים של ערכי הסוכר.
עורכי המחקר ממליצים להתאים את הטיפול ויעדיו באופן אישי לכל מטופל, וזאת בהתאם לגורמי הסיכון שלו, ותוך התייחסות לסיכון מול התועלת שבטיפול.
www.sciencedaily.com/releases/2010/07/100729172328.htm
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה