מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאושר ניסוי חדש לריפוי פגיעה בחוט השדרה

אושר ניסוי חדש לריפוי פגיעה בחוט השדרה

מנהל המזון והתרופות האמריקני אישר ניסוי קליני בבני אדם המכוון לריפוי שיתוק באמצעות תאי שוואן


האם הזרקת תאי שוואן תרפא נפגעי חוט שדרה? (צילום: Shutterstock)
האם הזרקת תאי שוואן תרפא נפגעי חוט שדרה? (צילום: Shutterstock)

 

מדענים מאוניברסיטת מיאמי קיבלו אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) לניסוי קליני בבני אדם, שמטרתו למצוא תרופה לשיתוק באמצעות תאים שנלקחו מגופם.

 

התוכנית היא להשתיל לנפגעי חוט שדרה תאי שוואן (Schwann cells) - תאים הנמצאים במספרים גדולים במערכת העצבים - לאתר הפגיעה בחוט השדרה, בתקווה לריפוי הפגיעה.

 

תאי שוואן אחראים בעיקר על שליחת אותות חשמליים דרך מערכת העצבים והמדענים מקווים שהתאים יוכלו לבצע את אותו הדבר גם בחוט השדרה.

 

הניסוי הזה הוא הראשון שמבוסס על טיפול בתאים (שאינם תאי גזע), שאושר על-ידי ה-FDA עבור פגיעות בחוט השדרה.

 

בשלב הראשון של הניסוי ישתתפו 8 חולים עם פגיעת חוט שדרה חזיתית (T3-T11) שלמה, שנפגעו עד חמישה ימים לפני תחילת הטיפול. הרופאים יקחו תאי שוואן מהרגליים של המטופלים, יתרבתו אותם במשך שלושה עד חמישה שבועות ולאחר מכן ישתילו אותם מחדש באתר הפגיעה בטווח זמן של 26-40  ימים.

 

כל משתתף בניסוי יהיה תחת מעקב צמוד במשך שנה לאחר ההשתלה, כדי להעריך את מצבו הרפואי, שיפור נוירולוגי, סימפטומים של כאב וספסטיות (טונוס שרירים). צפוי שיעברו לפחות שלוש שנים מהמשתתף הראשון ועד שכל המששתפים יסיימו את תקופת המעקב לאחר ההשתלה.

 

חשוב להדגיש כי מדובר בשלב הראשון של ניסוי קליני (Phase I), שמטרתו לבדוק את בטיחות הטיפול בבני אדם. רק אם שלב זה יסתיים בהצלחה, ימשיכו החוקרים לשלבים הבאים של הניסוי, שיבדקו את יעילותו. 

 

 

כל מה שרצית לדעת עוד על הניסוי הקליני החדש בתאי שוואן  

 

לפרטים נוספים וצפיה בוידאו המדגים את מהלך הניסוי באתר Miami Project