מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותאורז לבן מעלה סיכון לסוכרת

אורז לבן מעלה סיכון לסוכרת

מחקר גדול מצא כי צריכה מרובה של אורז לבן קשורה לסיכון מוגבר לסוכרת סוג 2


כל מנה יומית נוספת של אורז כרוכה בסיכון גבוה ב- 11% לסוכרת (צילום: Shutterstock)
כל מנה יומית נוספת של אורז כרוכה בסיכון גבוה ב- 11% לסוכרת (צילום: Shutterstock)

 

צריכת כמויות גדולות של אורז לבן עשויה להעלות את הסיכון לסוכרת. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal.

 

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ניתחו ארבעה מחקרים מקיפים שנערכו בסין, יפן, אוסטרליה וארה"ב. יחד המחקרים כללו כ- 350,000 איש, מתוכם יותר מ- 13,000 פיתחו סוכרת סוג 2 במהלך תקופת המעקב שנמשכה עד 22 שנה.

 

בסין וביפן, נמצא כי לאלה שאכלו את כמויות האורז הגדולות ביותר, הסיכון לפתח סוכרת היה גבוה ב- 55% בהשוואה לאלה שאכלו את כמויות האורז המעטות ביותר.

 

בארה"ב ובאוסטרליה ההפרש בין הקבוצות היה נמוך יותר – אכלני האורז הגדולים ביותר במדינות המערביות היו בעלי סיכון גבוה ב- 12% בהשוואה לאלה שאכלו את הכמויות המעטות ביותר. החוקרים הסיקו כי כל מנה יומית נוספת של אורז כרוכה בסיכון גבוה ב- 11% לסוכרת.

 

ההבדל בין המדינות בסיכון המוגבר של אכלני אורז נובע כפי הנראה מכך שבמדינות המערב אוכלים פחות אורז (2-3 מנות בשבוע בממוצע) בהשוואה לאוכלוסיה האסיאתית (3-4 מנות ביום בממוצע).

 

למחקר מספר מגבלות. כך למשל, החוקרים לא בחנו מרכיבים אחרים בתזונה שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.

 

האורז הלבן מעובד בקפידה, כך שמה שנותר ממנו כשהוא מגיע לצלחת זה בעיקר עמילן. לאורז לבן אינדקס גליקמי גבוה, משמע שהוא מביא לעליה חדה ברמות הסוכר בדם.

 

מחקר קודם של חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצא כי החלפת שליש מהמנה היומית של אורז לבן בכמות דומה של אורז חום - אורז פחות מעובד עם ערך גליקמי נמוך יותר - יכולה להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2. החלפת האורז הלבן בסוגים אחרים של דגנים מלאים יכולה להפחית את הסיכון אפילו יותר.

 

 

BMJ. 2012, 344, e1454

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

snowmusic
30/03/12 18:21

וממילא הוא הכי טעים מכל הלבנים.

Roz
29/03/12 13:26

 מה הם מוסיפים איך מבשלים אותם שיהיה טעים כדי להתאמץ לאכול אותם?

sharon62
29/03/12 11:02