מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותאורז חום -פחות סיכון לסוכרת

אורז חום -פחות סיכון לסוכרת

מחקר: החלפת אורז לבן באורז חום תסייע להפחית את הסיכון לפתח סוכרת


צריכה גבוהה של אורז לבן נקשרה לעליה קטנה בסיכון לסוכרת (צילום: אתר panthermedia)
צריכה גבוהה של אורז לבן נקשרה לעליה קטנה בסיכון לסוכרת (צילום: אתר panthermedia)

 

החלפת שליש מהמנה היומית של אורז לבן בכמות דומה של אורז חום, יכולה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג- 2. החלפת האורז הלבן בסוגים אחרים של דגנים מלאים יכולה להפחית את הסיכון אפילו יותר. כך עולה ממחקר חדש.

 

החוקרים מאוניברסיטת Harvard ביססו את ממצאיהם על שלושה מחקרים גדולים שכללו מידע על התזונה, סגנון החיים ובריאותם של כמעט 200,000 איש.

 

לאחר שנטרלו משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כגון גורמי סיכון לסוכרת, הם מצאו כי צריכת חמש מנות או יותר של אורז לבן בשבוע, נקשרה עם סיכון גבוה יותר ב- 17% לסוכרת, מאשר צריכה של מנה אחת או פחות בחודש (מנה שווה לכ- 150 גרם). יחד עם זאת, אכילה של שתי מנות או יותר של אורז חום בשבוע, נקשרה לסיכון נמוך ב- 11% לפתח סוכרת מסוג 2, מאשר בקרב אנשים שלא אכלו יותר ממנה של אורז חום בחודש.

 

החוקרים הסיקו כי החלפת 50 גרם של אורז לבן, כמות שוות ערך לכשליש מנה בלבד, בכמות שווה של אורז חום, תפחית את הסיכון לסוכרת סוג- 2 ב- 16%. כשכל הדגנים המלאים נבדקו כקבוצה אחת, החלפת אותה כמות של אורז לבן בדגנים מלאים בכלל כמו חיטה מלאה או שעורה, הפחיתה את הסיכון בכ- 36%.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine לא הוכיח כי צריכת אורז חום מפחיתה את הסיכון לסוכרת בפני עצמה. בנוסף, ייתכן כי אנשים שאוכלים אורז חום הם אנשים בריאים גם מבחינות אחרות. אבל החוקרים לקחו בחשבון בתהליך עיבוד הנתונים משתנים כגון פעילות גופנית, מסת גוף, וצריכת אלכוהול- גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.

 

לדברי החוקרים, הממצאים מתאימים למה שידוע לנו על האופן בו הגוף מעבד סוגי דגנים שונים. מחקרים הראו שבאופן כללי, צריכת אורז לבן מביאה לזינוק גבוה יותר של סוכר בדם מאשר אורז חום. בנוסף, תזונה עשירה במזונות שגורמים לאותה עלייה מהירה של סוכר בדם, נקשרה לסיכון מוגבר לסוכרת מסוג- 2.

 

חלק מהדגנים המלאים כגון חיטה מלאה ושעורה, הם בעלי השפעה קטנה יותר על עליית הסוכר בדם מאשר אורז חום, מה שיכול להסביר את היתרון שנמצא במחקר לצריכת דגנים אלה.

 

החוקרים מוסיפים כי ייתכן ואורז חום מסייע להגן מפני המחלה גם בשל החומרים המזינים הרבים שנמצאים בו כמו סיבים, ויטמינים ומינראלים, שאובדים בתהליך הטחינה והזיקוק של הפחמימות- התהליך שבעצם הופך את האורז הלבן לחום.

 

החוקרים מבהירים כי המסר שעולה מהמחקר היא שכדאי לנסות ולהימנע מפחמימות מזוקקות, בין אם הן מגיעות בצורה של אורז לבן או לחם לבן, ואת מזונות אלה להחליף בדגנים מלאים.


 

Arch Intern Med. 2010;170(11):961-969

 

 

החלטתם לבשל אורז חום? חוקרים מצאו כי חשוב להשרותו במשך הלילה כדי להפיק ממנו את כל יתרונותיו הבריאותיים

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה