סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
אוכמניות משפרות עמידות אינסולין
לפרה-סוכרתיים כדאי לצרוך אוכמניות
20/09/10
תגובות 0צילום: אתר panthermedia
כדאי לשתות תמצית (smoothies) אוכמניות כי זה משפר את רגישות האינסולין.
החוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה נתנו ל- 32 משתתפים שמנים פרה-סוכרתיים לשתות פעמיים ביום 22.5 גר' smoothies של אוכמניות, וזאת במשך 6 שבועות.
הרעיון להשתמש ב- smoothies (בעברית - רשק) ולא במיץ הוא כי רוצים לתת כמזון את כל הפרי מרוסק ולא רק מיץ ממנו.
המשתתפים התבקשו למלא שאלון תזונה ולא לאכול פירות כמו אוכמניות או ענבים בתקופת הניסוי.
בבדיקות אחרי 6 שבועות נמצא כי רב המשתנים כמו לחץ דם או כולסטרול לא השתנו, אבל הרגישות לאינסולין השתפרה מאד (אצל 67% מהמשתתפים לעומת 41% בקבוצת הבקורת).
החוקרים חושבים שזאת יכולה להיות התוצאה של האנתוציאנינים שבאוכמניות, אבל יש לבדוק.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט