השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אוכמניות טובות לבריאות הסינדרום המטבולי
אבקת אוכמניות שיפרה את מצב הלב, הסוכרת והשומן הבטני אצל חולדות
במחקר על השפעת תזונת אוכמניות, נמצא כי האנטיאוקסידנטים הנמצאים באוכמניות עוזרים בהפחתת הסיכון למחלות לב וסוכרת. החוקרים השתמשו באבקה של אוכמניות שיובשו, הוקפאו ונטחנו, והוסיפו אותה לתזונה של חולדות מזן הסובל מנטייה חמורה להשמנה. החולדות שהשתתפו במחקר היו דומות במצבן הרפואי לאנשים הסובלים ממחלות של כבד שומני ותסמונות הסינדרום המטבולי, הכוללות שומן יתר, לחץ דם גבוה, סוכר גבוה בדם וגורמי סיכון נוספים של מחלות לב וסוכרת. חלק מהחולדות קיבלו תזונה עתירת שומן וחלקן תזונה נמוכה בשומן, וזאת יחד עם אבקת האוכמניות שהיוותה כשני אחוזים מכלל התזונה. לאחר 90 יום, אצל החולדות שקיבלו את אבקת האוכמניות, נראתה ירידה בשומן הבטני ובכולסטרול וכן נראה שיפור בתהליכים האנרגטיים. בנוסף, בקבוצה שקיבלה תזונה נמוכה בשומן יחד עם אבקת האוכמניות, נראתה ירידה בשומן הכללי ובמסת הכבד המצביעה על הפחתת הסיכון לסוכרת. אבקת האוכמניות עזרה גם לחולדות שקיבלו תזונה גבוהה בשומן, היא שינתה את ביטוי גנים האחראים לשריפת ואחסון שומן ברקמת השריר.
Experimental Biology 2009, New Orleans April 18-22, 2009
DAN1
לאחרונה התחלתי לצרוך משקה פירות המבוסס על פרי האסאי (ACAI) שמקורו באמזונס.
קראתי טענות שהוא אנטיאוקסידנט חזק ביותר - אף יותר מאוכמניות.
ניסיוני האישי הראה כי כבר אחרי שבוע של צריכה מתונה חלה ירידה עקבית בערכי סוכר וכן שיפור בערנות ואנרגטיות.
מוכן לספק מידע נוסף DANMOV@012.NET.IL