מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאוכלים כדי לרצות אחרים

אוכלים כדי לרצות אחרים

אנשים שאוהבים לרצות אחרים נוטים לאכול יותר כשמגישים מזון בחברה כדי לגרום לאחרים להרגיש בנוח


אוכלים יותר כדי לגרום לאחרים להרגיש בנוח (צילום: Shutterstock)
אוכלים יותר כדי לגרום לאחרים להרגיש בנוח (צילום: Shutterstock)

 

אנשים שיש להם רצון חזק לרצות אחרים, נוטים לאכול יתר על המידה במצבים חברתיים - כמו צפייה משותפת בטלוויזיה או מסיבות - גם אם הם לא רעבים, רק כדי לשמור על ההרמוניה החברתית. אכילת היתר הזאת מלווה מאוחר יותר ברגשות חרטה ואשמה ויש לה מחיר רגשי לא מבוטל. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בעיתון Journal of Social and Clinical Psychology.

 

עוד מראה המחקר כי בסיטואציות כאלה, אנשים שאוהבים לרצות נוטים יותר לאכול מזון שבאופן רגיל הם היו נמנעים ממנו, כמו מזונות שומניים וקינוחים מתוקים.

 

החוקרים מסבירים כי אנשים שאוהבים לרצות אחרים מרגישים לחץ אינטנסיבי יותר לאכול כשהם מאמינים כי האכילה שלהם תעזור לאדם אחר להרגיש יותר בנוח.

 

במחקר השתתפו 101 סטודנטים שמילאו שאלון שהעריך כמה חזקה התשוקה שלהם להשביע רצון אחרים ועד כמה הם נטו לדרג את הצרכים של האחר כחשובים יותר מהצרכים שלהם. 

 

במסגרת הניסוי, ישבו הסטודנטים עם שחקנית שהתחזתה לסטודנטית נוספת במחקר. השחקנית קיבלה קערית סוכריות M&M, לקחה מהן 5 ואחרי זה הגישה את הקערה למשתתפים האחרים. החוקרים מדדו כמה ממתקים הם לקחו ואז שאלו אותם כמה הם אכלו ולמה.

 

התוצאות הראו כי משתתפים שסווגו כטיפוס "מרצה" אכלו יותר ממתקים אם הם חשבו שזה מה שרצתה השחקנית, כדי לשפר את הרגשתה. בנוסף, ה"מרצים" רצו לאכול את הכמות שאכלו חבריהם כדי לגרום להם להרגיש בנוח. החוקרים מסבירים כי הם לא רצו "לנדנד את הסירה" או לפגוע בהרמוניה החברתית.

 

לאחר מכן, החוקרים ביקשו מהמתנדבים להיזכר בסיטואציה בה הם ניסו להימנע מאכילת יתר או ממזונות מסוימים (כמו קינוחים) והם היו עם אדם אחר שרצה לאכול יתר על המידה או לאכול את המזון שניסו להימנע ממנו. התוצאות הראו ש"מרצים" נטו יותר להאמין כי האדם האחר ירגיש מאוים אם הם לא יאכלו ולהתאים עצמם אליו כדי שירגיש בנוח.

 

לדברי החוקרים, לסרב לכנפיים או פיצה במסיבה כשאחרים אוכלים אותם זה קשה לכולם, אבל אנשים שאוהבים לרצות רגישים במיוחד ללחץ חברתי ורוצים להתאים את עצמם למה שאחרים אוכלים.

 

הבעיה היא לא רק הפגיעה בגזרה, מהמחקר עולה כי אכילה שנובעת מלחץ חברתי גובה מחיר נפשי מה"מרצים", שנוטים להתחרט על הבחירות שלהם בהמשך.

 


Journal of Social and Clinical Psychology 2012, 31(2), 169–193
  

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

hory
11/02/12 20:06

 מבאס.

עכסה
09/02/12 17:02

סוג דומה של אכילה שאינה מרעב, היא אכילה מתוך כורח שהופכת להרגל.אותי הכריחו בילדותי להשאיר צלחת נקייה,וההרגל המגונה הזה מלווה אותי עד היום.אני ממשיכה לאכול גם כשאני מלאה,רק כדי לא להשאיר שום דבר ולגמור הכול.ובגלל האמרה של:"מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך",אינני משדלת אף פעם אנשים לאכול עוד.
ויש גם אכילה הנובעת מחוסר נעימות:לא יפה לא לטעום מהאוכל אחרי מה שטרחו עבורו.אלי ממש אלוף בליצור רגשות אשם מהסוג הזה.כל המקרים הללו הפם אכילה כפייתית,שלא מתוך רעב.אנשים צריכים לחנך את עצמם לחזור למצב הנורמאלי של כל תינוק הבוכה רק כשהוא רעב.
הגיע הזמן שנקשיב לגופנו ונאכל רק כשאנחנו רעבים .

עכסה
09/02/12 16:39