מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותאהבה מפחיתה כאב

אהבה מפחיתה כאב

מחקר: אהבה רומנטית עוצמתית פועלת כמשכך כאבים חזק


האהבה פועלת כמו סם (צילום: panthermedia)
האהבה פועלת כמו סם (צילום: panthermedia)

 

אומרים שהאהבה כואבת, אבל מסתבר שאהבה יכולה גם לסייע לכם להתגבר על כאב. חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד מצאו כי הכאב פחת בסטודנטים שנחשפו לתחושת חום כאשר הם ראו תמונות של בן או בת הזוג הטרי שלהם.

 

מזה זמן רב כבר ידוע שרגשות עזים של אהבה קשורים לפעילות מוגברת בכמה אזורים של המוח. בין האזורים גם כאלה הקשורים לתגמול ולמוליך העצבי דופמין, שמייצר במוח תחושה טובה, אותו ניתן לעורר גם באמצעות אכילת מתוקים או נטילת קוקאין. החוקרים הבחינו בכך שגם כאשר אנו חשים בכאב, חלק מאותם אזורים "נדלקים" בסריקות מוחיות וביקשו לבדוק אם ייתכן ששתי המערכות קשורות זו בזו. 

 

למחקר גויסו 15 סטודנטים, כולם היו בחודשים הראשונים של מערכת יחסים, המוגדרים כשלב האהבה האינטנסיבית. הם התבקשו להביא תמונות של האהוב שלהם ותמונות של מכר אחר המושך באותה מידה כמו בן זוגם.

 

החוקרים השתמשו בסריקות fMRI על מנת לבדוק את הפעילות באזורים שונים של המוח בזמן שמחשב גרם להתחממות של עצם שהונח על יד הנחקרים וגרם לכאב בינוני ובמקביל הראו להם את התמונות.  נמצא שהתבוננות בתמונת האהוב הפחיתה את תפיסת הכאב הרבה יותר מאשר התבוננות בתמונת המכר.

 

תמונת האהוב הייתה קשורה בתפקודים של המוח באופן דומה למשככי כאב ממשפחת האופיאטים. האהבה הרומנטית העוצמתית בעצם השפיעה על המוח באותו אופן כמו קוקאין או משככי כאב חזקים.

 

המחקר התמקד באנשים בשלבים מוקדמים ברומן. יתכן שבשלבים מאוחרים יותר השפעתו של "סם האהבה" תכחד.

 


Younger, J. PLoS One, published online Oct. 13, 2010

 


עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה