דיכאון וחרדה
מנהלי קהילה
אבהות מביאה לירידה בטסטוסטרון
אבות מתוכנתים ביולוגית לדאוג לצאצא ולהיות נאמנים – אבהות מביאה לצניחה בהורמון הזכרי טסטוסטרון
הטבע דאג לכך שהגברים יטפלו בצאצאיהם. חוקרים מאוניברסיטת Northwestern הוכיחו כי אבהות מפחיתה את רמות ההורמון הזכרי – טסטוסטרון.
ההורמון טסטוסטרון מגביר התנהגויות ותכונות אחרות שעוזרות לזכר להתחרות בזכר אחר, בהן לדוגמא דחף מיני ואגרסיביות. לאחר שהם מצליחים ונהיים אבות, פעילויות "הקשורות לגבריות" עלולות להתנגש עם המחויבויות האבהיות שלהם, לכן הגוף דואג להפחית את רמות ההורמון עם לידת הצאצא.
המחקר שפורסם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences כלל 624 גברים בני 21.5 ל- 26, שבתחילת המחקר היו רווקים ללא ילדים. הנחקרים היו במעקב במשך 4 שנים וחצי. בתקופה זו כשליש מהם נהיו אבות.
נמצא כי כי לגברים שבתחילת המעקב היו עם הרמות הגבוהות ביותר של טסטוסטרון, הייתה סבירות גבוהה יותר להפך לאבות. אבל, עם האבהות, רמות ההורמון ירדו באופן משמעותי, במיוחד בקרב האבות שהיו מעורבים יותר בטיפול בילד.
עוד הראו הממצאים כי אבות עשויים לחוות ירידה גדולה במיוחד אבל זמנית ברמות ההורמון כשהם מכניסים את העולל לבית לראשונה.
החוקרים מסבירים כי אבהות דורשת הסתגלויות רגשיות, פסיכולוגיות ופיזיולוגיות רבות. המחקר מראה כי שהביולוגיה של הגברים יכולה להשתנות באופן משמעותי, כדי לעמוד בדרישות הללו.
עוד מאמינים החוקרים כי הירידה ברמת הטסטוסטרון קשורה לכך שנתונים מראים כי גברים נשואים ואבות הם בריאים יותר מגברים רווקים.