ממצאים נוספים תומכים בתרופה עתידית לטרשת פרוגרסיבית
21/03/16 8:59
2757 צפיות
האוקריליזומאב (ocrelizumab) היא התרופה הראשונה שמראה יעילות טיפולית בקרב אנשים עם טרשת נפוצה פרוגרסיבית ראשונית. כפי שדווח בכמוני, מחקר קליני שלב 3, הראה כי לאוקריליזומאב יעילות טיפולית מובהקת בקרב מטופלים עם מהלך פרוגרסיבי.
כעת ממשיכים ניתוחי הממצאים, המעקב אחר המטופלים בתרופה ונוהלי הגשת המסמכים והבקרות לקראת תהליך אישור התרופה ע"י ה- FDA. התרופה כבר הוגדרה ע"י ה- FDA כפורצת דרך, אך עדיין עליה לעבור את התהליכים המחייבים.
בניתוחי ההמשך לתוצאות מחקר ה- ORATORIO, בחנו האם הטיפול באוקריליזומאב משפיע באופן שונה על נבדקים שנמצאו עם נגעים שעוברים האדרה בהשוואה לנבדקים שאין להם נגעים שעוברים האדרה בתחילת הטיפול.
מתוך 731 הנבדקים שקיבלו אוקריליזומאב במחקר, ל- 193 היו נגעים מסוג T1 שעוברים האדרה בתחילתו ול- 533 הנותרים לא היו נגעים מסוג T1 שעברו האדרה בתחילת הניסוי.
התוצאות הראו כי לאחר 12 שבועות של טיפול, בקרב הנבדקים שבתחילת הניסוי היו להם נגעים שעוברים האדרה, היה סיכון הנמוך ב- 35% להגיע להחמרה במצב הנוירולוגי בהשוואה לנבדקים שקיבלו פלאצבו. ואילו בקרב הנבדקים שבתחילת הניסוי לא היו להם נגעים שעוברים האדרה, היה להם סיכון הנמוך רק ב- 16% להגיע להחמרה במצב הנוירולוגי בהשוואה לנבדקים שקיבלו פלאצבו. לאחר 24 שבועות של טיפול באוקריליזומאב בקבוצת הנגעים שעוברים האדרה היה סיכון הנמוך ב- 33% להגיע להחמרה במצב הנוירולוגי ו- 19% בקרב הקבוצה ללא נגעים שעוברים האדרה. על אף השוני בממוצעי האחוזים, הניתוחים הסטטיסטיים לא הראו הבדל מובהק דיו בין הקבוצות.
תוצאות נוספות שפורסמו הראו, כי בקרב כל הנבדקים שקיבלו אוקריליזומאב, לאחר 120 שבועות, הייתה ירידה של 3.4% בנפח הנגעים מסוג T2 במוח, לעומת עלייה של 7.4% בנפח הנגעים בקרב הנבדקים שקיבלו פלאצבו. ללא שינוי משמעותי בין תתי הקבוצות (אם היו או לא נגעים שעוברים האדרה).
ניתוחי ההמשך של המחקר ממשיכים להראות כי כנראה ובעתיד הקרוב תהיה תרופה רשמית מאושרת גם לאנשים עם מהלך מחלה פרוגרסיבי, אך עדיין נותרו בדיקות ואישורים רבים שעליה לעבור. ישנו ניסיון מתמשך להבין את מנגנון המחלה ואופן השפעת התרופה, דרך בחינה של השפעתה על תתי קבוצות עם מאפיינים שונים.Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS) Forum 2016. Abstract LB1.3
תגובות
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
עוד פוסטים בבלוג: הבלוג של ערן ברקוביץ - מאחורי הנפש
דיווח מה ECTRIMS 2024: עידכון הקירטריונים לאבחון טרשת נפוצה
ד
קראו עוד
סלמה בלייר פורשת מ"רוקדים עם כוכבים"
בלייר המאובחנת עם טרשת נפוצה השתתפה בתוכנית ונאלצת לפרוש בעקבות המלצת הרופאים
קראו עוד
כמה מילים על חייו ומותו של רוני פינקוביץ' שבחר בהמתת חסד
בשבוע שעבר פורסם שהשחקן והבמאי רוני פינקוביץ', שהתמודד עם טרשת נפוצה מזה למעלה משלושה עשורים והיה מרותק לכיסא גלגלים...
קראו עוד
מיזם מעניין למטופלי טרשת נפוצה בתקופת הקורונה
תקופת הקורונה שעברה, וכנראה זו שהולכת עוד לבוא פוגעות ברצף הטיפולי והשיקומי של המטופלים לכן יש למצוא פתרונות להמשך התוכנ...
קראו עוד
בחירות 2019 – הכל זה מלמעלה
שלום לכולם,למי שלא מכיר אני ערן, פסיכולוג רפואי, ולאורך השבוע פוגש באנשים רבים במסגרות שונות, בנוסף גם מנגיש מידע רפואי ...
קראו עוד
Rene
אם מישהו מהפנל הרפואי - החוקר זקוק לחולה שמעולם לא נמצאה לה האדרה בנגעים במוח בסריקות, ושאינה עוברת התקפים כלל וכלל ובכול זאת מתקדמת במחלה לנכות קשה - אני כאן
ערן ברקוביץ
היי רנה. רוב המטופלים במחקר היו ללא האדרה, והטיפול נמצא יעיל לפרוגרסיביים וגם להתקפיים, כך שכנראה ויתאים לכל מצבי הביניים בהם קשה לקבוע מהו מהלך המחלה (השערה שלי בלבד). ולגבי השתתפות בניסוי, ניתן להגיד לנוירולוג שלך שאת מעוניינת ואם שומע משהו שיציע לך. מעבר לכך, במהלך השנה יעלה מטעם משרד הבריאות אתר אינטרנט בו יעלו ויוצגו כל הניסויים המתקיימים בארץ, ואז יהיה ניתן גם ליזום ולפנות לעורכי המחקר. כשיהיה רלוונטי ובאמת יעלה לאוויר, אנחנו כמובן נעדכן.