מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

שירה, נשימה ותמורה

כמוניבלוגיםשירה, נשימה ותמורהבצק בלי קמח - מתכון פיצת הכרובית

13/10/15 9:28
3731 צפיות
בצק בלי קמח - מתכון פיצת הכרובית

 
עם התובנות המתרבות לייתרון הבריאותי של תזונה דלת פחמימות, ולא רק לסוכרתיים, הנה הצעה למתכון פיצת פיטריות בלי קמח כשאת הבצק מכינים מכרובית (דרך אגב הכרובית דורגה בין הירקות הטובים להרזייה, עתירת סיבים ועם ערך גליקמי נמוך).
ה"בצק" נעשה מכרובית מפוררת שאחרי 5 דקות מיקרוגל, מערבבים אותו עם ביצה וגבינת מוצרלה או סויה.
 
המרכיבים:
2.5 כוסות של כרובית מפוררת
3 ביצים
1.5 כוסות של גבינה מגורדת (מוצרלה, צהובה, סויה/טופו)
300 גר פטריות חתוכות
בצל גדול
לתיבול - רוטב עגבניות, שום, מלח, פלפל שחור, בזיליקום מספר זיתים ועגבניה.
 
ההכנה:
לפורר את הכרובית ולשים 5-6 דקות במיקרוגל (אם יש נוזלים לשפוך אותם ולהשאיר את הכרובית הכי יבש שאפשר).
לשמן מגש אפייה ולשים את הכרובית הרכה מעורבבת יחד עם ביצה אחת מקושקשת וכוס גבינת מוצרלה בתנור שחומם קודם ולאפות עד שהבצק נהיה חום, בערך 20 דקות.
לטגן את הבצל ואחריו את הפטריות.
לערבב את הפטריות יחד עם 2 ביצים וחצי כוס גבינה מגורדת. לתבל, לשפוך על הבצק המוכן ולהחזיר לתנור לאפייה של עוד כעשר דקות.
אחרי שהפיצה מוכנה קשטו אותה עם זיתים, עגבניה וגבינה צהובה מגורדת.
בתיאבון
 
ואם אנחנו בענייני כרובית לכו על מעדן הכרובית של נירה (יותר טעים ממה שאתם משערים):
ראש כרובית חתוך קטן קטן - 800 גר
פאקן סיני מרוסק – 150 גר (אני עשיתי חצי סיני וחצי פאקן רגיל ללא סוכר)
רוטב:
3 כפות סוכר (או סטיביה), 3 כפות סויה, 1 כף שמן סומסום, חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק, פלפל שחור, 2 כפות חומץ בן יין
להגשה – בצל ירוק קצוץ דק או עירית


נ.ב. ייתכן שהכרובית טובה במיוחד לסוכרתיים שכן מצאו בעלים של הכרובית חלבון העוזר בבקרת הסוכר.
 

תגובות

תמורה-קייל
13/10/15 11:05

אפשר לסיים את הארוחה עם עוגות גם בלי קמח כמו:

- עוגת שקדים ואגוזים http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=17880

- עוגת פרג http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=26117

 

לחם טחינה בלי קמח
להכנת לחם טחינה בתבנית "אינגליש קייק" או 5-8 מאפים בתבנית שקעים למאפינס תזדקקו ל:
כוס וחצי טחינה 
4  ביצים גדולות
כפית סודה לשתייה, במידת הצורך ניתן להחליף באבקת אפייה
קורט מלח
להוסיף תספות שאתם אוהבים כמו: 1 כף סיבים (בנפייבר) או שקדים טחונים
2 כפות קמח שקדים או קוקוס וכד'
מקשטים את הבצק לפני האפייה עם סומסום או גרעינים אהובים.

הוראות הכנה:
1 חממו את התנור על 180 מעלות.
 2. מזגו את הטחינה הגולמית לתוך קערה גדולה.
3 הוסיפו כפית גדושה של סודה לשתייה או אבקת אפייה
4 הוסיפו את הביצים.
5. ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה, אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה.
6. רססו את התבנית בספריי שמן ומזגו את התערובת שהכנתם, בשלב זה ניתן לפזר מעל התערובת גרעיני חמנייה קלופים.
7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות (המאפים האישיים לרוב יהיו מוכנים מהר יותר), עד לקבלת צבע זהוב.
8. בדקו בעזרת קיסם שהלחם יבש, אם הוא עוד לא מוכן, המשיכו לאפות אותו מספר דקות נוספות.
9. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו ללחם להצטנן מעט, כדי שתוכלו לחתוך אותו בקלות.
10 בתיאבון.

יש גם סרטון...
https://www.youtube.com/watch?v=HuNAguSqFC4

 
תמורה-קייל
07/10/16 13:14
לחם זרעי פשתן
1/4 כוס (כ-4 כפות) זרעי פשתן טחונים
2 כפות חמאה, שמן זית או שמן קוקוס
1 כף מים
1 ביצה
1/4 כפית אבקת אפייה / אבקת סודה לשתייה
2-3 כמה טיפות סטיביה נוזלית או ממתיק אחר (לא חובה)
הכנה:

לערבב היטב את כל המרכיבים.
להכניס לכלי זכוכית שטוח, עגול או מרובע, שייתן לנו את הצורה הרצוייה.
להכניס את הכלי למיקרו ולחמם שתי דקות (כל מיקרוגל שונה, אז בפעם הראשונה כדאי לחמם דקה, לבדוק, לחמם עוד 30 שניות, לבדוק שוב, וכו')
לתת לפרוסת הלחם שהכנתם להתקרר כמה שניות.
שושנה8
18/02/17 18:36

שלום.. תודה!!

כמה תגובות

המתכון של ד"ר דינה מתאים לי ונראה טעים ובריא
המתכון של פיצת כרובית
1 איננו מתאים לתת-תריסיים
2 למה צריך כולסטרול??
המתכון של זרעי פשתן יתאים יותר לתנור אפיה או לטוסטר אובן.. אני גורסת שכל הטוב שבזרעי הפשתן יאבדו בהקרנה מהמיקרוגל..

תמורה-קייל
20/02/19 13:49

מאכל כרובית וכורכום

לחם שקדים וחמאה דל פחמימות.         

תמורה קייל
תמורה קייל
קראתי מחקר על אתרי הכרויות שהראה כי בהעדר תמונה, השיחות יותר לעומק. מעניין אם זה גם נכון לחברויות באתרי בריאות?