מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

שמנה בגוף רזה

פירות יבשים זה בריא?


השבוע נחגוג את חג הט\"ו בשבט. כמו כל חג יהודי, גם לחג זה יש את המאכלים המסורתיים שלו: הפירות היבשים.

שנים דיברו בשבחם של הפירות היבשים כמזון בריא. אך האמנם?
מהו פרי יבש בעצם? זהו בסה\"כ פרי רגיל שייבשו אותו ועל כן משקלו קטן יותר כעת.
מה היתרונות?
אותן יתרונות כמו פירות טריים רגילים - אותם ויטמינים ומינרלים פחות ויטמין C שהלך לאיבוד בתהליך הייבוש.
מה החסרונות?
איבוד ויטמין C
הרבה הרבה יותר קלוריות ב-100 ג\' פרי יבש, מאחר וכמות הסוכר ל-100 ג\' היא אדירה בהשוואה לפרי הטרי.
תוספת של גפרית דו חמצנית בתהליך הייבוש (בפירות אורגניים אמיתיים אין את התוספת הזו).
אה... וסליחה, שכחתי יתרון אחד גדול: פירות יבשים הם לרוב טעימים :)
אז מה עושים?
אוהבים פירות יבשים?
זכרו שהם עתירי קלוריות ואכלו מהם במידה (2-3 פירות יבשים בכל פעם).

1104 צפיות

תגובות

על כוסטרול ואולי הלא-קשר למחלות לב ועל הנזק של פחמימות מדברים עכשו הרבה, הרצאה טובה של ד"ר  מילר...

אומגה3 עושה כל כך הרבה דברים טובים שבכל מקרה כדאי לא להחמיץ...

רונית ציוני דיאטנית
רונית ציוני דיאטנית
דיאטנית קלינית, RD, B.Sc, M.Sc ייעוץ, טיפול וליווי, לפני ולאחר ניתוחים לקיצור קיבה. מומחית לטיפול בהשמנת יתר ושינו...