מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותעל מגנזיום והסיכון לסוכרת

על מגנזיום והסיכון לסוכרת

הכינו את הדגנים המלאים והירקות הירוקים: צריכה גבוהה של מגנזיום קשורה לסיכון מופחת לסוכרת


דגנים מלאים עשירים במגנזיום (צילום: panthermedia)
דגנים מלאים עשירים במגנזיום (צילום: panthermedia)

 

בגוף האדם אין מאגר של מגנזיום. לכן, הירידה בתכולת המינרלים בתפריט המודרני גררה איתה גם ירידה בזמינות המגנזיום למגוון תהליכים בגוף. מצב זה עלול לגרום לבעיות בריאותיות- כבר ידוע כי המגנזיום חשוב מאוד להרבה מתפקודי גוף האדם וכעת מתברר שייתכן והוא חשוב גם למניעת סוכרת.

 

חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה, עקבו במשך 20 שנה אחר 4,500 אמריקאים שבתחילת התקופה היו בני 18-30 ובריאים. החוקרים בדקו את כמות המגנזיום שהמשתתפים צרכו ממזון ומתוספי תזונה. במהלך התקופה אובחנה סוכרת אצל 330 מהמשתתפים.

 

המשתתפים שצרכו הכי הרבה מגנזיום (כ- 200 מ"ג מגנזיום לכל אלף קלוריות שהם צרכו) היו בעלי סיכון נמוך ב- 50 אחוז לחלות בסוכרת, בהשוואה לאלה שצרכו את כמות המגנזיום המעטה ביותר (100 מ"ג לאלף קלוריות). רמות מגנזיום גבוהות בתזונה היו קשורות גם לשיפור העמידות לאינסולין וירידה בסממנים לדלקתיות.

 

בין המקורות התזונתיים העשירים במגנזיום הם ירקות עליים ירוקים, אגוזים ודגנים מלאים. ניתן לקבל מגנזיום גם דרך תוספי תזונה.

 

החוקרים מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים כדי לבדוק את הקשר בין צריכת מגנזיום לסוכרת.


 

Diabetes Care, Published online before print August 31, 2010
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט