מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם ממתיקים מלאכותיים בעצם משמינים?

האם ממתיקים מלאכותיים בעצם משמינים?

מחקרים קושרים משקאות דיאטטיים וממתיקים מלאכותיים לעליה בהיקף המותניים ועליה ברמות הסוכר בדם


משקאות דיאטטיים: אולי לא אלטרנטיבה בריאה לסוכר (צילום: Shutterstock)
משקאות דיאטטיים: אולי לא אלטרנטיבה בריאה לסוכר (צילום: Shutterstock)

 

הרצון לרזות מוביל רבים להשתמש בממתיקים מלאכותיים, אך יותר ויותר מחקרים מתחילים להצביע על כך שממתיקים מלאכותיים ומשקאות דיאטטיים אינם אלטרנטיבה בריאה לסוכר ושהם אומנם נטולי קלוריות, אך לא נטולי השלכות. כעת שני מחקרים חדשים מוסיפים לעדויות.

 

בכנס השנתי של אגודת הסוכרת האמריקנית שהתקיים לאחרונה הוצגו שני מחקרים של חוקרים מאוניברסיטת טקסס שהראו כי ייתכן ומשקאות דיאטטיים מביאים לאפקט ההפוך– האחד מצא כי צריכת משקאות קלים דיאטטיים קשורה להיקף מותניים גדול יותר באנשים והשני מצא שהממתיק המלאכותי אספרטיים גרם לעליה ברמת בסוכר בדם אצל עכברים עם נטייה לסוכרת.

 

על משקאות דיאטטיים והיקף המותניים

 

כדי לבחון את הקשר בין צריכת משקאות קלים דיאטטיים ושינויים בטווח הארוך בהיקף המותניים, החוקרים ניתחו מידע שנאסף במשך כמעט 10 שנים על 474 איש שהשתתפו בסקר המכונה סקר SALSA של ההזדקנות.

 

בתחילת המחקר נאסף מידע על הגובה, המשקל, היקף המותניים וצריכת המשקאות הדיאטטיים בקרב הנחקרים, והערכות נוספות בוצעו 3 פעמים במשך תקופת המעקב. החוקרים השוו שינויים ארוכי טווח בהיקף המותניים של צרכני משקאות דיאטטיים בהשוואה לאנשים שלא צרכו משקאות דיאטטיים תוך כדי שהם לוקחים בחשבון משתנים כמו השמנה, עישון, מצב הסוכרתיות, הפעילות הגופנית, שכונת המגורים, הגיל, המין, המוצא וההשכלה של המשתתפים.

 

נמצא כי צרכני המשקאות הדיאטטיים – כקבוצה – חוו עליה גבוהה ב- 70% בהיקף המותניים בהשוואה לקבוצת הלא-משתמשים.

 

בקרב אנשים שצרכו משקאות דיאטטיים בתדירות גבוהה, 2 או יותר משקאות ביום, המגמה הייתה בולטת יותר – היקף המותניים שלהם גדל ב- 500% בהשוואה לאלו שלא צרכו משקאות דיאטטיים. 

 

עליה כזאת מעוררת דאגה שכן שומן בטני קשור עם עליה בסיכון למחלות לב וסוכרת. לדברי החוקרים, ייתכן שהשיווק האגרסיבי לקידום משקאות דיאטטיים במקום משקאות המכילים סוכר, מוביל לנזק בריאותי.

 

מה קורה לעכברים שצורכים אספרטיים? 

 

במחקר השני החוקרים חשפו 40 עכברים עם נטייה לסוכרת לממתיק המלאכותי אספרטיים, ממתיק נפוץ במשקאות דיאטטיים ומוצרים אחרים. העכברים במחקר ניזונו מדיאטה עתירת שומן תירס במשך שלושה חודשים – חלקם עם וחלקם בלי אספרטיים.

 

בתום התקופה, בקרב העכברים שקיבלו אספרטיים נצפתה עליה ברמות הסוכר בצום - תכונה מקדימה להתפתחות סוכרת ולירידה בתפקוד תאי הבטא בלבלב שמייצרים אינסולין – ההורמון שמפחית רמות סוכר בדם. בשלב זה של הניסוי לא נמצאו הבדלים משמעותיים ברמות האינסולין בין שתי הקבוצות.

 

התוצאות מעידות שיתכן ששימוש רב באספרטיים עשוי להוביל לעליה ברמות הסוכר בדם וכך לתרום לקשר שבין צריכת משקאות דיאטטיים וסוכרת.

 

 

American Diabetes Association's 71st Scientific Sessions, June 24-28, 2011, San Diego

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

סקירת 2019 BMJ, לממתיקים מלאכותיים אין יתרונות בריאות

תרצה-שני
11/06/13 10:13

חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון בחנו את השפעת הממתיק סוכרלוז (Splenda) על 17 משתתפים מאוד שמנים שאין להם סוכרת.
המימצאים הראו שהסוכרלוז אינו בלתי פעיל ואולי עשוי לפגוע במטבוליזם הגלוקוז.

מטרת המחקר היתה לבחון האם מתן סוכלרוז יכול להשפיע על רמות האינסולין והגלוקוז בדם. המשתתפים היו מאד שמנים עם- BMI ממוצע של 42, והם קיבלו סוכרלוז או מים לבקורת לפני שקיבלו גלוקוז למבחן עמידות.


כל משתתף נבדק פעמיים כשפעם אחת הוא קיבל את הסוכרלוז ואחר כך את הגלוקוז ובפעם האחרת הוא קיבל מים ואחר כך את הגלוקוז וכך היה כל אחד גם הבקרה של עצמו.
התוצאות הראו שאצל משתתפים שקיבלו סוכרלוז, רמות הסוכר שעלו בעקבות הגלוקוז היו גבוהות יותר כמו שגם רמות האינסולין היו גבוהות יותר בכ- 20% בהשוואה לרמה אחרי שתיית מים לפני הבדיקה.


העליה הגבוהה יותר של האינסולין מראה שהנבדקים בריאים ויכולים להתמודד עם היותר גלוקוז בגוף, אבל ייתכן ששימוש ממושך ובכמויות גדולות של ממתיק כזה יביא בסופו של דבר להתפתחות עמידות להשפעת האינסולין שהוא שלב מוביל לסוכרת סוג 2.

Diabetes Care, Published online before print April 30, 2013

הדיון בעיצומו ועדיין מחפשים הוכחות נוספות להשמנה שתלווה צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים.
iscon
31/07/11 7:46

כבר שנים אני אומרת לכל מי שאני פוגשת שממתיקים מלאכותיים אינם בריאים.
בנוסף למה שכתוב במאמר זה, רצוי לציין לגבי האספרטיים שזה גם גורם למחלות של ניוון המח כמו אלצהיימר ופרקינסון.

הפתרון - צמח נחמד בשם סטיביה.
ניתן למצאו בחנויות טבע במגוון צורות: עלים מיובשים, אבקה או נוזל וגם אפשר לרכוש צמח בעציץ במשתלה ולהשתמש בעלים הטריים.

לבריאות