נשימה
מנהלי קהילה
מוציאים למעשנים את הסיגריות מהפה
היום הממשלה תתבקש לאשר צעדים חדשים למאבק בעישון כמו איסור על עישון בתחנות אוטובוס ורציפי רכבת
הבוקר (א') יביא משרד הבריאות לאישור הממשלה תוכנית להגברת המאבק בעישון, לרגל היום הבינלאומי ללא עישון שיצוין ביום ג'.
28.8% מהבוגרים בישראל מעשנים: באוכלוסיה היהודית מעשנים 17.9% מהגברים ו-16.6% מהנשים. ההערכות הן שכל שנה כ- 9,000 איש מתים בישראל בשל עישון פעיל ו- 1,000 נוספים מתים עקב חשיפה לעישון פסיבי שנכפה עליהם. שיעור התמותה מעישון גדול יותר משיעור התמותה מתאונות דרכים.
ארגון הבריאות העולמי גיבש אמנה בינלאומית לפיקוח על הטבק שמחייבות לה מרבית מדינות העולם, ביניהן גם ישראל. על פי המלצותיה של אמנה זו, יחד עם המלצות של ועדות שונות שעסקו בנושא, ועדה מיוחדת של משרד הבריאות גיבשה דו"ח חדש, בו מוצעת תוכנית לאומית לצמצום העישון ונזקיו.
על חלק מעיקרי התוכנית, יתבקשו היום חברי הממשלה להצביע. בין היתר ידונו חברי הממשלה בתיקונים לחוק למניעת עישון במקומות ציבוריים שיאפשרו לצמצם כמה שיותר את החשיפה של הציבור לעישון כפוי. בין התיקונים המוצעים: איסור עישון בתחנת אוטובוס מקורה וכן במרחב שבינה ובין הכביש, וגם ברציפי הרכבת. תיקון נוסף שמוצע הוא איסור עישון בבריכות שחייה ולפחות 2.5 מטר משפת הבריכה.
עוד מוצע לקבוע כי בבתי חולים ומרפאות ייאסר עישון באזורי הכניסה לבניינים ובחצרות בטווח של 10 מטר מהכניסה. בעבודת מחקר שבוצעה בבית החולים הדסה עין כרם, שהיה בית החולים הראשון בישראל שיישם מדיניות של בית חולים נקי מעישון, נמדדה ברחבת הכניסה לבניין המרכזי וברחבת הכניסה לחדר המיון רמת זיהום אויר של עד פי 30 מהרמה המומלצת על ידי הרשות האמריקאית להגנת הסביבה וכן נמדדו רמות גבוהות של זיהום אויר בתוך אולמות הכניסה הסמוכים.
הממשלה תדון גם בהצעה להעלאת המיסוי על סיגריות והיא צפויה להחליט על הקמת וועדה לבחינת ייקור הסיגריות שתגיש המלצותיה תוך שלושה חודשים.
בנוסף תדון הממשלה בהצעה לפיילוט במסגרתו מספר בתי ספר יוכרזו כנקיים מעישון. בבתי הספר שישתתפו בפיילוט לא יותר כלל לעשן, גם לא בחדרי המורים ובחצרות בתי הספר.
הממשלה תדון גם בתוכנית להקים יחידה חדשה למאבק בעישון במשרד הבריאות, שתעסוק בנושא העישון והשימוש במוצרי טבק, באכיפת החקיקה הרלוונטית לעישון ותוביל ותתאם את יישום התוכנית הלאומית. במשרד הבריאות מתכננים כי חלק מהפעילות של היחידה תסתמך על פייסבוק, טוויטר וסמארטפונים (טלפונים חכמים). בדו"ח החדש נכתב כי במקרה של אכיפת חוק מניעת העישון חשוב שיהיו מקורות מידע זמינים ונגישים ככל שניתן. לכן, יש לפתוח ערוצים רבים, רצוי אמצעים אלקטרוניים לא מאוישים, כגון שליחת מיסרונים, דיווחים דרך פייסבוק, טוויטר ואתר האינטרנט של משרד הבריאות. במשרד צופים כי מגמת ההלשנה המהירה באמצעות האינטרנט תגבר עם הטלפונים החכמים הנפוצים כיום בציבור, שמקלים על המשימה.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה