מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותפייסבוק יכול להעלות הערכה עצמית

פייסבוק יכול להעלות הערכה עצמית

פייסבוק משפיע לטובה על ההערכה העצמית בגלל שהפרופיל האישי משקף גרסא חיובית של עצמנו


בפייסבוק אנו יכולים להציג את עצמנו בצורה הטובה ביותר (צילום: panthermedia)
בפייסבוק אנו יכולים להציג את עצמנו בצורה הטובה ביותר (צילום: panthermedia)

 

חשבתם שהשעות הרבות שאנשים מבלים בפייסבוק, מעדכנים את הפרופיל, מנסחים סטאטוסים ומתייגים תמונות הן בזבוז זמן? מחקר חדש מראה כי לא כך הדבר.

 

חוקרים מאוניברסיטת קורנל מצאו כי הזמן שאנשים מבלים עם "העצמי האינטרנטי" שלהם ובשיפור הפרופיל האישי ברשת החברתית, יכול להעלות את ההערכה עצמית.

 

החוקרים מסבירים כי בניגוד להתבוננות במראה, שמזכירה לנו מי אנחנו באמת- מה שעלול להשפיע באופן שלילי על ההערכה העצמית אם הדמות שמשתקפת לא תואמת את האידיאל שלנו, פייסבוק יכול לשקף גרסא חיובית של עצמנו. לא מדובר בגרסא מטעה, אבל מדובר בגרסא חיובית.

 

כאשר אנו מעדכנים את הפרופיל שלנו ברשת החברתית, אנחנו יכולים לסנן החוצה כל דבר שעלול להיתפס כרע או לא מחמיא לגבי עצמנו.

 

גורם נוסף שיכול להעלות את תחושת הערך העצמי, הן התגובות מהחברים שמופיעות על הפרופילים לעיני כל, שנוטות להיות חיוביות.

 

במחקר הנוכחי 63 סטודנטים נותרו לבדם במעבדת התקשורת החברתית של האוניברסיטה. החוקרים הושיבו חלק מהסטודנטים מול מחשבים שהציגו את הפרופיל שלהם בפייסבוק ואחרים מול מחשבים כבויים. בחלק מהמחשבים הכבויים, הונחה מראה ליד המסך בה השתקפו פני הסטודנט. אלה שקיבלו מחשב עם פייסבוק הורשו לבלות 3 דקות בעמוד, לחקור ולעדכן, אך רק את עמוד הפרופיל של עצמם. 

 

לאחר מכן כל הסטודנטים מילאו שאלון שתוכנן למדוד את ההערכה העצמית שלהם. נחקרים שהשתמשו בפייסבוק נתנו הרבה יותר פידבקים חיוביים על עצמם. אלה שערכו את הפרופילים של עצמם בפייסבוק במהלך הניסוי, היו בעלי ההערכה העצמית הגבוהה ביותר.

 

למרות שפייסבוק נקשר גם לאספקטים שליליים במחקרים קודמים, המחקר החדש הראה כי יש צדדים חיוביים: בכך שהרשת החברתית מספקת אפשרויות רבות לייצוג עצמי סלקטיבי- באמצעות תמונות, פרטים אישיים ותגובות שנונות- הדמות שמשתקפת מהפרופיל מעלה את ההערכה העצמית שלנו.

 

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת קורנל

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה