מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותחברתיות קשורה עם שעור תמותה נמוך אצל חולות סרטן השד

חברתיות קשורה עם שעור תמותה נמוך אצל חולות סרטן השד

בייחוד בשנה הראשונה אחרי גילוי המחלה


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

במסגרת מעקב אחרי חולות סרטן השד בשנחאי ובשיתוף עם אוניברסיטת וונדרבילט בחנו השפעת משתני חיים כמו שינה, תזונה, רווחה, פסיכולוגיה, תנועה ותמיכה חברתית על שעור התמותה.


במעקב השתתפו 2200 חולות סרטן ואחרי שהשלימו את השאלון המפורט עקבו אחריהם 4.8 שנים.


במהלך חצי שנה אחרי האיבחון רק חברתיות חיובית היתה קשורה משמעותית עם פחות תמותה או עם פחות התרחשות חוזרת של הסרטן.
ביחס לניקוד הנמוך של חברתיות היה שעור גבוה של חברתיות קשור עם ירידה של 48% בסיכוי לחזרה של הסרטן וירידה של 38% בסיכוי תמותה.
תמיכה ריגשית היתה החזקה במניעת חזרה של הסרטן. אצל נשים נשואות באושר ועם משפחה היתה הירידה ב-43%, אצל נשים עם קשרים חברתיים חזקים - 40% ואצל נשים עם יחסים בין-אישיים טובים - 35%.


אחרי 3 שנים כבר לא נראה הבדל בולט בשעור התמותה, אולי גם בגלל שלא מספיק חולות המשיכו להשתתף.
אם אכן בשנה הראשונה החברתיות התומכת היא כל כך חשובה לבריאות החולות, אין ספק שכדאי להשקיע בקידום יחסי הגומלין החברתיים כמו גם ברשתות חברתיות באינטרנט.


J Clin Oncol. 2010 Dec 20. Epub ahead of print
 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

ד"ר דינה היקרה אהבתי את הפוסט הזה אשים אותו על הקיר של קבוצה  "גמאני" אם במקרה שהן באמת סופר טובות בפרגון אחת לשנייה ותמיכה .באמת חשוב מאד. תודה.