מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותזיכרונות מבית אבא

זיכרונות מבית אבא

מחקר: לקשר טוב עם האב בילדות השפעה ארוכת טווח על היכולת של גברים להתמודד עם לחץ


למערכת היחסים של אב ובנו השלכות ארוכות טווח (צילום: אתר panthermedia)
למערכת היחסים של אב ובנו השלכות ארוכות טווח (צילום: אתר panthermedia)

 

זוכרים את עצמכם משחקים עם אבא בכדור או מנהלים עמו שיחות נפש? מסתבר שלגברים, שנים רבות אחר כך, זה משמעותי. מחקר חדש מראה כי בנים שהיה להם קשר טוב עם אביהם והם נזכרים בקשר בחיבה הם בעלי סיכוי גבוה יותר להיות יציבים נפשית תחת לחצי היום-יום מאשר גברים שלא היה להם קשר טוב עם אביהם.

 

החוקרים ראיינו 912 גברים ונשים מגילאים שונים במהלך שמונה ימים על המצב הפסיכולוגי והרגשי שלהם באותו יום. המשתתפים גם נשאלו על יחסיהם עם אבותיהם ואימותיהם בזמן שהתבגרו, וכמה תשומת לב ההורים הרעיפו עליהם.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו הכנסה משפחתית בעבר ובהווה והאם ההורים עדיין בחיים, הממצא העיקרי היה שגברים שאמרו שהייתה להם מערכת יחסים לא טובה עם אבותיהם בילדות היו בעלי סבירות גבוהה יותר להיות מוטרדים ורגשיים בשל האירועים המלחיצים של חיי היום-יום.

 

החוקרים לא מצאו שהתופעה נפוצה בקרב נשים. הם חושבים שייתכן והסיבה לכך היא שנשים מתעסקות גם בסוגים אחרים של מיומנויות התמודדות, כשהן נסמכות על רשת של אנשים נוספים מלבד הוריהן בשביל תמיכה. גברים לעומת זאת, כנראה לומדים את הכלים למיומנויות התמודדות מאביהם.

 

עוד עלה מהנתונים כי יותר גברים מנשים דיווחו על קשר אם-ילד טוב מאשר נשים. אנשים שדיווחו על קשר אם-בן טוב, דיווחו על 3 אחוז פחות בהרגשת הטרדה, מאשר אלה שדיווחו על מערכות יחסים רעות עם האם.

 

בנוסף, איכות היחסים עם האם והאב הייתה קשורה באופן משמעותי עם מספר האירועים המלחיצים שהמשתתפים דיווחו עליהם על בסיס יומי. אם היו להם מערכות יחסים לא טובות עם שני ההורים, הם דיווחו על יותר אירועים מלחיצים בהם הם נתקלים ביום- יום.

 

ממצאי המחקר הוצגו לאחרונה בכנס השנתי של איגוד הפסיכולוגים האמריקאי.

 


American Psychological Association annual meeting, San Diego, Aug. 12-15, 2010

 


עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה