השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שעורה ושיפון טובים למאזן סוכר ולתחושת השובע
כדאי לוותר על חיטה
בניגוד להשפעה הלא מייטיבה של מוצרי חיטה, עדויות ממחקרי תצפית מראות שתזונה עתירת דגני שעורה מלאה או שיפון מקטינה סיכוי השמנה ושאר מחלות הקשורת בסינדרום המטבולי כמו סוכרת או מחלות לב. עבודה חדשה במסגרת HEALTHGRAIN מצביעה על מנגנון פוטנציאלי להשפעה זו.
השעורה המלאה עשירה בפחמימות שאי אפשר לעכל (סיבים תזונתיים ועמילן עמיד לפירוק) ולכן מעודדת בקרה גליצמית דרך הפעלת תסיסה של חיידקי המעי.
תסיסה זו קשורה עם שחרור אנזימי מעי כמו GLP-1 שידוע ביכולתו להקטין סיכוי לסינדרום המטבולי כמו גם להגביר את תחושת השובע.
את הנגזרת של ה- GLP-1 מפעילים עכשו כתרופה לסוכרת ולהשמנה, אבל כאן ובאופן טבעי זאת השעורה שמעודדת את פעולתה.
ואכן, תוספת של מוצרי שעורה מלאה, עתירי סיבים ועמילן עמיד, משפרת משמעותית את רגישות האינסולין אצל חולי סוכרת 2 בהשוואה לתוספת מוצרי חיטה מלאה או לבנה.
ועוד, גם מוצרי שיפון (לא כולם באותה מידה) משפרים פרופיל גלוקוז בדם בעקבות ארוחה ומפחיתים את תחושת הרעב.
נראה שאכן כדאי לעבור מחיטה לדגני שעורה ושיפון.
HEALTHGRAIN ConferenceMay 5-7 in Lund, Sweden
אין פלא שמייצרים עכשו פסטה חדשה המבוססת על שעורה.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
בלי סוכר או עם סוכר זה לא כל כך משנה כי הבעיה העיקרית היא הקמח הלבן...שמתפרק במהירות לסוכר.
מינרבה1
גילית לאחרונה קונדיטוריה, לרוב נמנעתי לגמרי ממקומות מסוג זה, הם מוכרים לחמים משיפון ופשתן, כמעט בלי מלח, ועוגות ועוגיות בלי סוכר, מקמח מלא/שפון וכד'.
מאחר ובזמן האחרון, הייתי קצת בדאון, קניתי קצת ואכלתי קצת, וראה זה פלא, רמת הסוכר לא עלתה, גם המשקל לא, ואכלתי ונהניתי עד אין קץ.
כיבדתי גם אנשים "נורמלים", דהיינו לא סוכרתיים, ועד שלא סיפרתי להם לא ידעו מה הם אוכלים.
בגלל סיבות אתיות, איני מפרסמת את שם הקונדיטוריה, אלא אם כן אקבל אישור.