מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
קונים בשר נכון
טיפים לקניית בשר טרי לקראת חג המנגל
בשבוע הבא עם ישראל יחגוג את יום העצמאות, או בשמו השני "חג המנגל". רבים כבר רוכשים את הבשר והעוף שייצלו על הגריל. ד"ר אליעזר ניל"י, הווטרינר הראשי לפיקוח על מוצרים מן החי בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, מספק טיפים שיסייעו לכם לוודא שאתם רוכשים ואוכלים בשר בקר ועוף טרי.
בשר בקר ועוף יש לרכוש אך ורק במקומות ממכר מסודרים, נקיים ומפוקחים על ידי השירות הווטרינרי המקומי/רשותי, ובעלי רישיון עסק החייב להיות מוצג לכל דורש.
ברשתות השיווק ובאטליזים חשוב להקפיד לרכוש אך ורק בשר בקר ועוף שעל תווית אריזתם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי, שם היצרן, תאריך הייצור, התאריך האחרון לשיווק והטמפרטורה שבה יש לאחסן את הבשר. באטליז יש לבקש מהקצב לראות את תווית המוצר, המופיעה בדרך כלל על רגל העוף. ברכישת בשר בקר טרי, יש לבקש מהקצב לראות את חותמת בית המטבחיים שבו הופק הבשר.
ריחם של מוצרי בשר עוף ובקר טריים אמור להיות הריח אופייני והמוכר. כל סטייה מכך עשויה להצביע על חשש לקלקול או תוספת חומרים זרים.
צבעו הטבעי של בשר העוף הוא ורדרד ולא אדום.
בשר בקר טרי הוא אדום למראה אך חסר ברק. ברק הוא בדרך כלל סימן לתוספים כימיים שהוספו לבשר.
נתח בשר בקר טרי אמור להיות בעל מראה "משויש"- הדומה למראה השיש.
יש להקפיד כי נתחי בשר הבקר והעוף לא יהיו דביקים למגע. דביקות היא סימן לקלקול המוצר.
שוליים כהים בנתח בשר בקר מעידים על התייבשות הנתח.
לבשר בקר טרי תכונות אלסטיות, כך שאם לוחצים עליו באצבע הוא יחזור למצבו הטבעי בסיום הלחיצה.
נתחי בשר בקר ועוף טריים מצוננים צריכים להיות יבשים חיצונית. בשר קפוא שהופשר ומוצע למכירה כ"טרי" יהיה "רטוב" ובעל ריח שונה מהרגיל. כמו כן, עשויות להראות בו כוויות קור מחשידות.
לפני הקפאת מוצרי בשר עוף ובקר במקפיא מומלץ לעטפם תחילה בניילון נצמד.
מומלץ להפשיר בשר קפוא במקרר בלבד, ולא בחוץ. זאת על מנת למנוע התפתחות חיידקים העשויים לסכן את בריאות האוכלים.
ערכה: אלה הר-נוי
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
לימור2
שלום וברכה
למי שטרם צפה בסרט FOOD INC על תעשיית המזון ובעיקר הבשר בארצות הברית, אני ממליצה להשיג ולצפות, להתעורר בעקבות,
ולחלוטין לעבור לצריכה של בשר - ועוף אורגניים.
לימור