טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
אין לכל חלב השפעה על רמות ויטמין D
דיווחים אחרונים סקרו מאמר שהציע ששתיית חלב במהלך ההיריון מקטינה את הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה במהלך החיים הבוגרים
התיאוריה, שהגיע מחוקרים מבוסטון, הציגה ממצאים אלו לאחר סקר מחקרי שבוצע בקרב נשים אמריקאיות ודווח כאן באתר "כמוני".
נטען כי הסיכון לטרשת נפוצה היה נמוך יותר בקרב נשים שנולדו לאימהות שצרכו הרבה חלב או מזונות עם ויטמין D במהלך ההיריון. אך לאחר שהתקשורת התמקדה ב"קשר החלב", האמת היא, כפי שנבחנה על-ידי האגודה הבריטית לטרשת נפוצה, כי בחלב ישנם רק "עקבות חלשות" של ויטמין D. יש לציין שהכוונה לחלב שנצרך בבריטניה וייתכן שההרכב שונה בין המדינות השונות. אכן, מציינים החוקרים שבאמריקה החלב מועשר בוויטמין D ואילו בבריטניה אין הדבר כך. כלומר, שנשים בבריטניה השותות חלב (בהריון או לא בהריון) סביר שאינן משנות את רמות הוויטמין D בגוף.
ממצאים רבים מצביעים על הקשר החיובי בין ויטמין D והקטנת הסיכוי לטרשת נפוצה. על כן כדאי לשמור על תפריט מאוזן המכיל דגים שומניים וחשיפת העור לשמש, כי אלו הדרכים היעילות ביותר להגברת רמות הוויטמין D.
אין למערכת "כמוני" נתונים לגבי רמות הוויטמין D בחלב הישראלי, אך חשוב הדגש כי אין שתיית חלב מגבירה באופן מיידי ותמידי את רמות ויטמין ה- D, אלא חשוב הוא סוג החלב ורמות ויטמין ה- D שהוא מכיל.
האגודה הבריטית לטרשת נפוצה פרסמה ערכים תזונתיים של מזונות שונים. בכדי לצפות בפרסום לחצו כאן.
מתוך ה- Multiple Sclerosis Society
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.