טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שתו חלב או ויטמין D
שתיית חלב במהלך ההיריון יכולה לעזור בהפחתת סיכויי התינוק לפתח טרשת נפוצה בבגרות, כך על-פי מחקר ראשוני שיצא היום ויוצג בכנס ה- 62 של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בטורנטו במהלך אפריל 2010
המחקר כלל 35,794 אחיות רפואיות שאימותיהן מלאו שאלונים ב- 2001 לגבי החוויה והתזונה במהלך ההריון עם בתם האחות לעתיד. מתוך נתוני חקר האחיות, 199 נשים פתחו טרשת נפוצה במהלך 16 שנות המחקר.
החוקרים מצאו שהסיכון לטרשת נפוצה היה נמוך יותר בקרב הנשים שנולדו לאימהות ששתו הרבה חלב או לקחו תוספי ויטמין D במהלך ההריון.
"הסיכון לטרשת נפוצה בקרב הבנות שאימותיהן שתו 4 כוסות של חלב מידי יום היה נמוך ב- 56% לעומת הבנות שאימותיהן שתו פחות מ- 3 כוסות חלב בחודש" כך ציינה ד"ר פריבה מירזאי, "עוד מצאנו כי הסיכון לטרשת נפוצה בקרב בנות שאימותיהן היו ב- 20 האחוזונים העליונים של נטילת ויטמין D במהלך ההיריון היה נמוך ב- 45% לעומת בנות שאימותיהן היו ב- 20 אחוזונים התחתונים של נטילת ויטמין D במהלך ההיריון. ישנן עדויות הולכות וגוברות שלויטמין D יש אפקט על טרשת נפוצה. תוצאות המחקר הנוכחי מציעות שהאפקט הזה כנראה ומתחיל כבר ברחם".
חלב, דגים שומנים כמו הסלמון וחשיפה לשמש הם המקורות החשובים ביותר לויטמין D.
American Academy of Neurology's 62nd Annual Meeting, Toronto April 10-17, 2010
מתוך ה- Medical News TODAY
הערה: אין לכל חלב השפעה על רמות ויטמין D
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.